Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft βελτιστοποιεί τις εφαρμογές του Windows 11 Store

1 min read
Microsoft windows 11 update1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft αρχίζει να βελτιστοποιεί τις εφαρμογές του Windows 11 Store και ένα χαρακτηριστικό το οποίο νομίζω μας αρέσει είναι ότι πλέον οι εγκατεστημένες εφαρμογές έχουν πάει στο παρασκήνιο

Η Microsoft προσκάλεσε πρόσφατα τα μέλη του προγράμματος Windows Insider να δοκιμάσουν τα νέα χαρακτηριστικά του Microsoft Store. Το χαρακτηριστικό αυτό ρυθμίζει την προτεραιότητα εμφάνισης των εφαρμογών και μειώνει την προτεραιότητα εμφάνισης των εγκατεστημένων εφαρμογών στους χρήστες. Ακούγεται πολύ λογικό, διότι ποια είναι η ανάγκη να εμφανίζεται σε έναν χρήστη μια εφαρμογή την οποία έχει ήδη;

6f0bf463 9159 4271 9602 e6379639219a | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Άλλες ενημερώσεις οι οποίες θα αρχίζουν να εφαρμόζονται στο Windows 11 Store

  • Delivery Optimization: Το Delivery Optimization είναι ένα χαρακτηριστικό που βοηθά τους χρήστες να λαμβάνουν ενημερώσεις των Windows και εφαρμογές του Microsoft Store με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Λειτουργεί επιτρέποντας στους χρήστες να λαμβάνουν ενημερώσεις και εφαρμογές από άλλους υπολογιστές στο τοπικό τους δίκτυο ή από το διαδίκτυο. Τα Windows στη συνέχεια παίρνουν μέρη της ενημέρωσης ή της εφαρμογής από τους υπολογιστές που την έχουν και μέρη από τη Microsoft. Το Delivery Optimization δημιουργεί ένα τοπικό cache και αποθηκεύει αρχεία που έχει κατεβάσει σε αυτό το cache για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να ελεγχθεί από τους χρήστες μέσω των ρυθμίσεων που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο.
  • Βελτιστοποίηση μνήμης: Τα Windows 11 έχουν βελτιστοποιήσει τις κλήσεις σε hardware components που πρέπει να ενεργοποιηθούν για καλύτερη συνολική διαχείριση μνήμης. Στο επίπεδο του λογισμικού, η Microsoft έχει μειώσει την κατανάλωση δίσκου που προκαλείται από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα και τα caches του προγράμματος περιήγησης. Η Microsoft έχει επίσης κάνει πολύ δουλειά στη διαχείριση μνήμης για να ευνοήσει την εφαρμογή που τρέχουν οι χρήστες στο παρασκήνιο. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι χρήστες εκκινούν μια εφαρμογή, ενώ τρέχουν άλλες διεργασίες η εφαρμογή θα εκκινήσει ακόμα πιο γρήγορα χωρίς καθυστέρηση. Αυτές οι διεργασίες βρίσκονται στο παρασκήνιο, επομένως λαμβάνουν περισσότερες υπολογιστικές πόρες, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο.
  • Βελτιώσεις για παιχνίδια σε παράθυρο: Οι βελτιώσεις για παιχνίδια σε παράθυρο βελτιώνουν το gaming σε υπολογιστές χρησιμοποιώντας ένα νέο μοντέλο παρουσίασης για παιχνίδια DirectX 10 και DirectX 11 που εμφανίζονται σε παράθυρο ή borderless παράθυρο. Όταν χρησιμοποιούνται αυτές οι βελτιώσεις, τα παιχνίδια που αρχικά χρησιμοποιούσαν την παλιά παρουσίαση blt-model μπορούν να χρησιμοποιούν τη νεότερη flip-model. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη υστέρηση καρέ και επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν άλλες νεότερες δυνατότητες gaming, όπως Auto HDR και variable refresh rate (για οθόνες που το υποστηρίζουν). Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τις βελτιώσεις για παιχνίδια σε παράθυρο επιλέγοντας την επιλογή κάτω από τις βελτιώσεις για παιχνίδια σε παράθυρο για να την ενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις γραφικών.

Συμπέρασμα

Η Microsoft έχει κάνει αρκετές βελτιώσεις στα Windows 11 για να βελτιώσει την συνολική απόδοση τους. Η κύρια βελτίωση θα επιτρέψει στους χρήστες να βλέπουν μόνο εφαρμογές που δεν έχουν στο τηλέφωνό τους. Άλλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν το Delivery Optimization, τη διαχείριση μνήμης και τις βελτιώσεις για παιχνίδια σε παράθυρο.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα