Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τι είναι η λειτουργία επισκευής (Repair Mode) στα τηλέφωνα Pixel και πώς λειτουργεί;

1 min read
google pixel repair mode 41 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Repair Mode προστατεύει τις εφαρμογές και τα δεδομένα σας από το να πέσουν σε λάθος χέρια όταν δίνετε τη συσκευή σας σε σέρβις.

  • Προσομοιώνει μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων με εκκίνηση από την ίδια εικόνα, αλλά δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας ένα νέο διαμέρισμα αποθήκευσης.
  • Προς το παρόν, η λειτουργία επισκευής είναι διαθέσιμη μόνο στο Android 14 σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές Pixel.

Μετά από μακρά αναμονή, η Google εισήγαγε τελικά τη λειτουργία επισκευής στα Pixels με την 2023 December Feature Drop. Αν έχετε δώσει το τηλέφωνό σας για επισκευή στο παρελθόν, μπορεί να έχετε ανησυχήσει για την κατάχρηση των δεδομένων σας από τους τεχνικούς επισκευής και αυτό ακριβώς είναι που στοχεύει να λύσει η Λειτουργία επισκευής στο Pixels. Σε αυτόν τον οδηγό, ας μιλήσουμε αναλυτικά για το τι είναι η Λειτουργία Επισκευής στο Pixels και πώς λειτουργεί.

Τι είναι η λειτουργία επισκευής στα Pixels;

Η Λειτουργία επισκευής είναι ένα χαρακτηριστικό του Android 14 που, όταν είναι ενεργοποιημένο, επανεκκινεί το τηλέφωνό σας σε εργοστασιακή κατάσταση, χωρίς βασικές, ευαίσθητες εφαρμογές, όπως τα Μηνύματα ή οι τραπεζικές εφαρμογές. Είναι επίσης σαν την Ασφαλή λειτουργία στο Android, αλλά δεν μπορείτε να δείτε ούτε τις ευαίσθητες εφαρμογές του συστήματος ούτε τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Repair Mode in Android 14 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η λειτουργία επισκευής είναι προς το παρόν αποκλειστική για το Pixel και απαιτεί τουλάχιστον 2 GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου για να μπορέσετε να την ενεργοποιήσετε. Επίσης, αν είστε κάτοχος μιας υποστηριζόμενης συσκευής Pixel, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την πτώση του χαρακτηριστικού Δεκεμβρίου 2023 για να εμφανιστεί η λειτουργία.

Πώς λειτουργεί η λειτουργία επισκευής;

Η λειτουργία επισκευής χρησιμοποιεί τις δυναμικές ενημερώσεις συστήματος του Android. Δημιουργεί μια νέα κατάτμηση στη συσκευή σας και τη χρησιμοποιεί για την εκκίνηση του συστήματος χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα εικόνα συστήματος. Οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν ενώ βρίσκεστε στη Λειτουργία Επισκευής, όπως η λήψη αρχείων, δεν θα αποθηκευτούν και η έξοδος από αυτήν θα διαγράψει ουσιαστικά το νέο διαμέρισμα και θα επαναφέρει το Pixel σας στην κατάσταση που ήταν.

Smartphone repair e1701783523256 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αν δεν το καταλάβατε, η λειτουργία επισκευής ουσιαστικά “προσομοιώνει” μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, όπου η ποσότητα του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου είναι αρκετή μόνο για την εκκίνηση του συστήματος. Είναι σαν το guest mode στο Windows OS, όπου ο διαχειριστής μπορεί να ελέγξει ποιες εφαρμογές μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας επισκέπτης, ενώ σε αυτή την περίπτωση, είναι προκαθορισμένες.

Σημεία που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τη λειτουργία επισκευής του Pixel

  • Το Pixel σας δεν εξέρχεται από τη λειτουργία επισκευής με μια απλή επανεκκίνηση.
  • Ο μόνος τρόπος για να βγείτε από τη λειτουργία επισκευής είναι να πατήσετε την ειδοποίηση Λειτουργία επισκευής και να πληκτρολογήσετε το pin για να βγείτε από αυτή.
  • Οποιαδήποτε δεδομένα έχουν μεταφορτωθεί ενώ το τηλέφωνο βρίσκεται σε λειτουργία επισκευής θα καταστραφούν μόλις βγείτε από τη λειτουργία.
  • Δεν υπάρχει οθόνη ρύθμισης μετά την ενεργοποίηση της λειτουργίας επισκευής. Το τηλέφωνό σας εκκινείται απευθείας στην αρχική οθόνη.

Συσκευές Pixel με λειτουργία επισκευής

Μέχρι στιγμής, η λειτουργία επισκευής είναι διαθέσιμη στα ακόλουθα smartphones Pixel:

  • Pixel Fold
  • Pixel 8 Pro
  • Pixel 8
  • Pixel 7 Pro
  • Pixel 7
  • Pixel 7a
  • Pixel 6 Pro
  • Pixel 6
  • Pixel 6a
  • Pixel 5a

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επισκευής στο Pixel

  1. Μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις -> Σύστημα και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε την ενότητα Repair Mode.
  2. Πατήστε Λειτουργία επισκευής και, στη συνέχεια, πατήστε “Εισαγωγή στη λειτουργία επισκευής”.
Google Pixel Repair Mode Settings | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
  1. Τόσο για την είσοδο όσο και για την έξοδο από τη λειτουργία επισκευής απαιτείται η εισαγωγή του PIN σας.
  2. Μόλις εισαγάγετε τον κωδικό PIN, η συσκευή σας θα πρέπει να επανεκκινήσει σε Λειτουργία επισκευής.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία επισκευής

  1. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις -> Σύστημα -> Λειτουργία επισκευής για να βγείτε από τη λειτουργία επισκευής.
Google Exit Pixel Repair Mode Settings | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
  1. Μπορείτε επίσης να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για να ανοίξετε τις ειδοποιήσεις και να πατήσετε “Έξοδος από τη λειτουργία επισκευής” στην ειδοποίηση λειτουργίας επισκευής.
Exit Repair Mode from Notification shade | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
  1. Στη συνέχεια, η συσκευή σας θα σας ζητήσει να πληκτρολογήσετε το PIN, κάντε το.
  2. Στη συνέχεια, το τηλέφωνό σας θα επανεκκινήσει στο συνηθισμένο προφίλ του τηλεφώνου σας με όλες τις εφαρμογές και τα αρχεία άθικτα όπως τα είχατε αφήσει πριν από την είσοδο στη Λειτουργία επισκευής.

Συνολικά, η Λειτουργία επισκευής είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο Pixels, επειδή δίνει στους χρήστες το κεφάλι τους ήσυχο όταν παραδίδουν τις συσκευές τους για επισκευή, είτε σε επίσημα είτε σε ανεπίσημα σέρβις. Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τη λειτουργία επισκευής στις συσκευές Google Pixel; Ενημερώστε μας στην ενότητα των σχολίων παρακάτω.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα