Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Avira φαίνεται να παγώνει τα Windows κατά την εκκίνηση του με χρήση 100% CPU / RAM

1 min read
avira antivirus tehlog | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα λοιπόν με πολλές αναφορές στο διαδίκτυο, μια πρόσφατη ενημέρωση του γνωστού antivirus Avira φαίνεται να παγώνει το PC κατά την εκκίνηση του, όταν ξεκινάνε και φορτώνουν τα Windows και αυτό φαίνεται να συμβαίνει στα Windows 10 καθώς και στα Windows 11.

Τα περισσότερα περιστατικά, αναφέρθηκαν από χρήστες στο επίσημο forum του Avira όπου διαπίστωσαν ότι μετά την εκκίνηση των Windows και του antivirus η χρήση της CPU και της RAM ήταν στο 100% με αποτέλεσμα να κολλάει ο υπολογιστής και να μην ανταποκρίνεται.

Αυτό όπως παρατηρήθηκε συνέβη και στους SSD, αλλά και στους NVMe δίσκους, ενώ η κατάσταση είναι πιθανότατα χειρότερη στους σκληρούς δίσκους (HDD).

Το πρόβλημα έχει επιβεβαιωθεί ότι σχετίζεται με το Avira, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες κατάφεραν να διορθώσουν το πρόβλημα απεγκαθιστώντας το γνωστό free antivirus.

Αν είστε κι εσείς ένας από αυτούς που την πατήσανε, μην πανικοβάλλεστε, μπορείτε να δώσετε λύση, απλά επανεκκινώντας τα Windows σε ασφαλή λειτουργία και στη συνέχεια απεγκαθιστώντας το Avira από την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου > Προγράμματα και δυνατότητες > Απεγκατάσταση προγράμματος.

Σε περίπτωση που ανησυχείτε για το τι θα γίνει και αν θα μείνει χωρίς προστασία ο υπολογιστής σας, μην ανησυχείτε και πάλι γιατί υπάρχει και ο Microsoft Defender , ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα όταν τα Windows παρατηρήσουν ότι δεν έχετε ενεργοποιήσει κάποιο πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Ωστόσο η Avira Support X (Twiiter) από την πλευρά της δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει καμία ενημέρωση και το τελευταίο σημείωμα έκδοσης της μονάδας Avira δεν αναφέρει τίποτα για το ζήτημα, προφανώς γιατί το πρόβλημα συνέβη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Πάντως να ξέρετε ότι το Avira θεωρείται ένα από τα καλύτερα Free antivirus!

Avira Security 1.1.96

  • Bugfixes
  • Stability Improvements

Avira Browser Safety 4.2.7

  • Bugfixes

Avira Phantom VPN 2.43.1

  • Bugfixes

Avira Password Manager 2.19.13

  • Bugfixes

Avira Speedup for Windows 6.26.0.18

  • Maintenance

Stability Improvements

  • Avira Secure Browser x86(32-bit) 118.0.22916.118
  • Avira Secure Browser x64(64-bit) 118.0.22914.118

Bugfixes

  • Stability Improvements

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα