27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Youtube: Τρώνε καθυστέρηση όσοι χρησιμοποιούν adblockers!

1 min read
youtube adblockers | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Παρά τις αρχικές εικασίες σχετικά με την ιδιαιτερότητα των προγραμμάτων περιήγησης, το YouTube τελικά αποκάλυψε ότι όλοι οι χρήστες ανεξάρτητα από ποιον browser χρησιμοποιούν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις έως και 5 δευτερολέπτων, στην φόρτωση ενός βίντεο, εάν χρησιμοποιούν adblockers και αυτό όλο γίνεται, πολύ απλά, για να τους αποθαρρύνει να χρησιμοποιούν adblockers.

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν ad blockers ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις έως και πέντε δευτερολέπτων όταν φορτώνουν ένα βίντεο, ανεξάρτητα από τον πιο browser χρησιμοποιούν! όπως αποκάλυψε το YouTube αλλά και βάσει αναφορών σε διάφορα φόρουμ όπως το Reddit και το Hacker News.

Μα γιατί όμως να κάνει κάτι τέτοιο; Μα φυσικά γιατί χάνει έσοδα από τις διαφημίσεις! Όταν ένας χρήστης χρησιμοποιεί adblockers τότε όλες οι διαφημίσεις μπλοκάρονται και δεν του εμφανίζονται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος διαφήμισης για τον διαφημιζόμενο, τον έμπορο δηλαδή και έτσι να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μάρκετινγκ αλλά και το Youtube (η Google) να χάνει έσοδα!

Ποιος επηρεάζεται όμως; Δεν επηρεάζονται όλοι οι χρήστες παρά μόνο αυτοί που χρησιμοποιούν adblockers και όπως ανέφερει και ένας ένας εκπρόσωπος του YouTube στο Business Insider:

"Την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες που χρησιμοποιούν ad blockers ενδέχεται να έχουν βιώσει μία σχετική καθυστέρηση στην φόρτωση των βίντεο, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν. Οι χρήστες που έχουν απεγκαταστήσει τους adblockers  ενδέχεται να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προσωρινή καθυστέρηση στη φόρτωση και θα πρέπει να δοκιμάσουν να ανανεώσουν το πρόγραμμα περιήγησής τους".

"Οι διαφημίσεις για εμάς και για τους διαφημιζόμενους είναι ζωτικής σημασίας αφού είναι μία σημαντική πηγή εσόδων για εμάς αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο για του εμπόρους για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση των ad blockers παραβιάζει τους όρους χρήσης του YouTube".

"Προτρέπουμε τους χρήστες εδώ και αρκετό καιρό να επιτρέπουν τις διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις".

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα