Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς να δείτε ποιος είναι συνδεδεμένος στο Wi-Fi δίκτυο σας

1 min read
52809983433 e9e88a7e7b o1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Εσείς ναι που διαβάζετε αυτό το άρθρο, γνωρίζετε άραγε ποιος είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο Wi-Fi του δρομολογητή σας; Όχι;;;;; Ε λοιπόν ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να το μάθετε γιατί αν έχετε παρατηρήσει καθυστερήσεις στο browsing, όταν βλέπετε κάποια ταινία, λαγκάρισμα όταν παίζετε παιχνίδια, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά!

Λάβετε υπόψη ότι πολλές συσκευές συνδέονται στο Wi-Fi σας αυτές τις μέρες όπως για παράδειγμα φορητοί υπολογιστές, smartphones, tablets, smart TVs, αποκωδικοποιητές, κονσόλες παιχνιδιών, εκτυπωτές Wi-Fi και πολλά άλλα όμως ένα καλό προγραμματάκι που μπορούμε να σας προτείνουμε είναι το GlassWire Pro έναν αναλυτή δικτύου, τοίχου προστασίας και όχι μόνο.

GlassWire Pro1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές αυτού του προγράμματος και είναι μία εξαιρετική επιλογή η απλή εκδοση αλλά και η έκδοση Pro αφού σας δίνει πολύ εύκολα μία γρήγορη και εύκολη προβολή του δικτύου σας και όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Wi-Fi δίκτυο σας.

Όμως η δουλειά του δεν τελειώνει εδώ, αφού το GlassWire έχει και άλλα καλούδια, όπως όμορφα γραφήματα που σας δείχνουν τη χρήση του εύρους ζώνης σας ώστε να μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές συνδέονται με τι και ακριβώς πόσο εύρος ζώνης καταναλώνουν.

Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν μια εφαρμογή αλλάζει κάτι ή όταν ένα πρόγραμμα εγκατάστασης προσπαθεί να εγκαταστήσει ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης συστήματος και πολλά άλλα.

Αλλά αυτό που κάνει το GlassWire ακόμα καλύτερο είναι ότι όταν μεταβείτε στον πίνακα Ρυθμίσεις, μπορείτε πραγματικά να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις κάθε φορά που μια νέα συσκευή προσπαθεί να συνδεθεί στο Wi-Fi σας και αυτό είναι πραγματικά υπέροχο! αλλά αυτό είναι για την πληρωμένη έκδοση, δυστυχώς.

glasswire things1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το GlassWire είναι δωρεάν για βασική χρήση , ενώ η παρακολούθηση συσκευών δικτύου περιλαμβάνεται μόνο στις επί πληρωμή εκδόσεις

Σαρώστε το δίκτυο Wi-Fi σας με λογισμικό στον υπολογιστή σας

Ένας άλλος αλλά ιδανικός τρόπος για να ελέγξετε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο σας, είναι ένα πολύ καλό εργαλείο όπως το Wireless Network Watcher της NirSoft . Όπως και άλλα λογισμικά NirSoft, είναι ένα βολικό μικρό εργαλείο χωρίς κανένα adware! Επίσης, δεν χρειάζεται καν να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Κατεβάστε το , εκκινήστε το και θα παρακολουθεί το δίκτυό σας Wi-Fi για ενεργές συσκευές, εμφανίζοντας τα ονόματα των συσκευών, τις διευθύνσεις MAC και τον κατασκευαστή του υλικού του δικτύου Wi-FI τους. Το όνομα του κατασκευαστή είναι πολύ χρήσιμο για τον εντοπισμό συγκεκριμένων συσκευών χωρίς όνομα συσκευής — ειδικά συσκευές Android.

network watcher1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αυτό το εργαλείο ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά μέχρι να καθορίσετε τον προσαρμογέα δικτύου Wi-Fi. Στον υπολογιστή μας με Windows, έπρεπε να κάνουμε κλικ στο Options > Advanced Options στο Wireless Network Watcher, να επιλέξουμε “Χρήση του ακόλουθου προσαρμογέα δικτύου” και να επιλέξουμε τον φυσικό προσαρμογέα Wi-Fi πριν εκτελέσουμε μια σάρωση.

wi fi1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πάντως γενικά να προσέχετε και να μην δίνετε τον κωδικό του Wi-FI σας από εδώ και από εκεί αφού πολλές φορές αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ίδια σας την ασφάλεια!

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα