29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple εάλω! θα υποστηρίζει μηνύματα RCS!

1 min read
iphone android rcs 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σε μια εκπληκτική κίνηση, η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υιοθετήσει το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS (Rich Communication Services). Η λειτουργία θα κυκλοφορήσει μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού «αργότερα τον επόμενο χρόνο» και θα φέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών τύπου iMessage για ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ χρηστών iPhone και Android.

Η απόφαση της Apple έρχεται εν μέσω πιέσεων από ρυθμιστικές αρχές και ανταγωνιστές όπως η Google και η Samsung. Έρχεται επίσης καθώς η RCS συνέχισε να αναπτύσσεται και να γίνεται μια πιο ώριμη πλατφόρμα από ό,τι ήταν κάποτε.

Το RCS φέρνει χαρακτηριστικά τύπου iMessage σε κείμενα μεταξύ πλατφορμών

Σε μια δήλωση στο 9to5Mac , ένας εκπρόσωπος της Apple είπε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι το RCS θα προσφέρει καλύτερη διαλειτουργικότητα για μηνύματα μεταξύ πλατφορμών.

Το RCS φέρνει πολλές λειτουργίες τύπου iMessage για ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών μεταξύ συσκευών iPhone και Android. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως αποδείξεις ανάγνωσης, δείκτες πληκτρολόγησης, εικόνες και βίντεο υψηλής ποιότητας και πολλά άλλα.

Η εφαρμογή του RCS από την Apple θα δώσει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να μοιράζονται την τοποθεσία τους με άλλα άτομα μέσα σε νήματα κειμένου, λέει η εταιρεία. Σε αντίθεση με τα κανονικά SMS, το RCS μπορεί να λειτουργήσει και μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Αλλά την ίδια στιγμή, το iMessage δεν πάει πουθενά. Θα συνεχίσει να είναι η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται για όλη την επικοινωνία μεταξύ χρηστών iPhone. Το RCS απλώς θα αντικαταστήσει τα SMS και MMS και θα υπάρχει ξεχωριστά από το iMessage όταν είναι διαθέσιμο. Τα SMS και MMS θα συνεχίσουν επίσης να είναι διαθέσιμα ως εναλλακτική λύση όταν χρειαστεί, λέει η Apple.

Η Apple επαναλαμβάνει επίσης ότι το iMessage είναι πολύ πιο ασφαλές και φιλικό προς το απόρρητο από το RCS. Το iMessage είναι κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο και η Apple μόλις το ανέλαβε με την Προηγμένη Προστασία Δεδομένων για Μηνύματα στο iCloud. Εν τω μεταξύ, η Apple λέει ότι το RCS δεν υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή κρυπτογράφηση τόσο ισχυρή όσο το iMessage.

Όταν θα ξεκινήσει η υποστήριξη RCS αργότερα το επόμενο έτος, φαίνεται ότι σιγά σιγά τα SMS και MMS θα πάνε περίπατο και οι συνομιλίες ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών iPhone και Android θα γίνονται πλέον με το πρωτόκολλο RCS, το οποίο θα υιοθετήσουν σχεδόν όλοι οι φορείς στον κόσμο.

Τέλος, η Apple λέει ότι θα συνεργαστεί με τα μέλη του GSMA για τρόπους περαιτέρω βελτίωσης του πρωτοκόλλου RCS. Αυτό περιλαμβάνει ιδιαίτερα τη βελτίωση της ασφάλειας και της κρυπτογράφησης των μηνυμάτων RCS. Η Apple είπε επίσης στο 9to5Mac ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κανένα είδος αποκλειστικής κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο πάνω από το RCS. Η εστίασή του είναι στη βελτίωση του ίδιου του προτύπου RCS.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα