28 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Snapdragon 8 Gen 3 είναι εδώ – Cortex-X4, 4nm, Generative AI, γραφικά 240fps

1 min read
Snapdragon 8 Gen 3

Snapdragon 8 Gen 3

0
(0)

Loading

Η Qualcomm μόλις κυκλοφόρησε το chipset Snapdragon 8 Gen. Η ναυαρχίδα της πλατφόρμας είναι χτισμένη σε αρχιτεκτονική κατασκευής 4nm και έχει σαφή εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη, τα παιχνίδια, τον ήχο και τις εξελίξεις της κάμερας.

Εάν θέλετε τα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά – το Gen 3 είναι 30% ταχύτερο και 20% πιο αποτελεσματικό από το Gen 2. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής στο εσωτερικό περιλαμβάνει έναν πυρήνα 1 Cortex-X4 prime core με χρονισμό στα έως και 3,3 GHz, πέντε πυρήνες απόδοσης στα 3,2 GHz και 2 πυρήνες απόδοσης χρονισμένοι έως και 2,3 GHz. Υπάρχει υποστήριξη μνήμης LPDDR5x έως 4800 MHz και έως και 24 GB. Το τσιπ υποστηρίζει Wi-Fi 7 έως 6 GHz, συμπεριλαμβανομένων των 802.11be, 802.11ax, 80211ac και 80211a/bg/n. Το τσιπ διαθέτει το μόντεμ X75 5G με κεραίες κάτω των 6 GHz και mmWave.

gsmarena 002 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο του Snapdragon 8 Gen 3. Όλα ξεκινούν με το AI Engine, το οποίο υποστηρίζει πολυτροπικά μοντέλα παραγωγής AI και δημοφιλή μοντέλα LLM για την αναγνώριση ομιλίας – το τσιπ μπορεί να τρέξει έως και 20 tokens ανά δευτερόλεπτο! Η Qualcomm υπερηφανεύεται ότι ο Snapdragon 8 Gen 3 διαθέτει την ταχύτερη σταθερή διάχυση στον κόσμο, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μια εικόνα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Το Sensing Hug της Qualcomm έχει πρόσβαση με ασφάλεια στα προσωπικά σας δεδομένα, όπως αγαπημένες δραστηριότητες, επίπεδο φυσικής κατάστασης και τοποθεσία, για να παρέχει καλύτερες απαντήσεις βοηθού τεχνητής νοημοσύνης.

Το AI ενισχύει επίσης τις ικανότητες της κάμερας. Η Semantic Segmentation μπορεί να βελτιώσει τη ζωντάνια και τη λεπτομέρεια των εικόνων σε πραγματικό χρόνο, ενώ το βίντεο Night Vision μπορεί να φωτίσει μια σκοτεινή σκηνή. Υπάρχει μια γόμα αντικειμένων για βίντεο που μπορεί να αφαιρέσει ανεπιθύμητα αντικείμενα ή άτομα, το Vlogger’s View, το οποίο μπορεί να τραβήξει βίντεο τόσο από τη selfie όσο και από την πίσω κάμερα. Η Επέκταση φωτογραφιών μπορεί να χρησιμοποιήσει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να επεκτείνει μια εικόνα πέρα ​​από τα αρχικά δεδομένα που τραβήχτηκαν και φυσικά υπάρχει κάποια βελτίωση στο HDR.

gsmarena 001 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Snapdragon 8 Gen 3 υποστηρίζει 240 fps σε οθόνες 240 Hz ενώ το Adreno Frame Motion Engine 2.0 μπορεί να δημιουργήσει καρέ για πιο ομαλή αναπαραγωγή και υπάρχει υποστήριξη Unreal Engine 5.2.

Η GPU μέσα στο Snapdragon 8 Gen 3 είναι 25% ταχύτερη, 25% πιο αποδοτική ενέργεια και φέρνει 40% καλύτερη ανίχνευση ακτίνων.

Αυτοί που είναι λίγο παθιασμένοι με τον ήχο, θα χαρούν να μάθουν ότι το νέο τσιπ μπορεί να προσφέρει μουσική χωρίς απώλειες 24-bit 96 kHz μέσω Bluetooth.

gsmarena 003 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Qualcomm λέει ότι οι συσκευές που τροφοδοτούνται από το νέο Snapdragon 8 Gen 3 θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες εβδομάδες. Ο κατασκευαστής chip έχει συνεργαστεί με τις Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi και ZTE.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα