18 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

The First Slam Dunk

1 min read
GR Poster The First Slum Dunk scaled | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η ταινία «The First Slam Dunk» της Toei Animation, βασισμένη στο δημοφιλές Manga του Takehiko Inoue, το οποίο ο ίδιος σύγγραψε και σκηνοθέτησε για τη μεγάλη οθόνη, θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στην Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνική γλώσσα αλλά και μεταγλωττισμένη, στα Αγγλικά. Το Anime έχει ήδη αποδειχθεί τεράστια επιτυχία σε άλλες χώρες, με εισπράξεις άνω των 212 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως.

Σηματοδοτώντας το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Inoue, η ταινία ακολουθεί τον “Speedster” point guard του Λυκείου Shohoku, Ryota Miyagi, ο οποίος πάντα παίζει με εξυπνάδα και κεραυνοβόλα ταχύτητα, τρέχοντας κύκλους γύρω από τους αντιπάλους του ενώ παριστάνει τον ψύχραιμο. Ο Ryota, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Οκινάουα, είχε έναν αδερφό που ήταν τρία χρόνια μεγαλύτερος. Ακολουθώντας τα βήματα του μεγαλύτερου αδερφού του, που ήταν ένας διάσημος τοπικός παίκτης από μικρή ηλικία, ο Ryota εθίστηκε επίσης στο μπάσκετ.

Στη δεύτερή του χρονιά στο Λύκειο, ο Ryota παίζει με την ομάδα Μπάσκετ του Shohoku μαζί με τους Sakuragi, Rukawa, Akagi και Mitsui. Συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Inter-High School National και βρίσκονται ένα βήμα από το να προκαλέσουν τους κυρίαρχους μέχρι τώρα πρωταθλητές, από το Sannoh Kogyo High School.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Best Seller Manga όλων των εποχών, κατά την αρχική του δημοσίευση μεταξύ 1990 και 1996, ενώ ενσωματώθηκε σε διάφορα μέσα και βιντεοπαιχνίδια, συμπεριλαμβανομένης μιας δημοφιλούς σειράς Anime που προβλήθηκε από το 1993 έως το 1996.

Η Toei Animation και το Dandelion Animation Studio, με παραγωγό τον Toshiyuki Matsui, συνεργάστηκαν για την παραγωγή της ταινίας η οποία έχει ανακηρυχθεί ως η καλύτερη Animation ταινία για το 2023, από τη Japan Academy Film Prize Association. Οι Ιάπωνες ηθοποιοί που χαρίζουν φωνή στους χαρακτήρες περιλαμβάνουν τους Shugo Nakamura, Jun Kasama, Shinichiro Kamio, Subaru Kimura και Kenta Miyake.

Η ταινία «The First Slam Dunk» είναι έτοιμη να καθηλώσει την Ελληνική Anime κοινότητα και έρχεται για να σπάσει όλα τα κοντέρ στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 όπου και κάνει πρεμιέρα στους Ελληνικούς Κινηματογράφους.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα