26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα νέα ρομπότ AI της Samsung μπορούν να σας πλύνουν τα ρούχα και να σας σερβίρουν κρασί!

1 min read
Samsung home care robots at ces feat1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είδαμε ουκ ολίγα στη φετινή CES 2021 και φυσικά η Samsung μας παρουσίασε κάποια από τα ρομπότ που σχεδιάζει για να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού.

Το Bot Handy, το Bot Care και το JetBot 90 AI + είναι οι νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο ρομπότ της Samsung και μπορούν να κάνουν κάθε είδους δουλειές στο σπίτι και να σας βοηθήσουν να περάσετε τη μέρα σας. Ωστόσο, αμφιβάλλω ότι μπορούν να χορέψουν όπως τα βιομηχανικά ρομπότ της Boston Dynamics.

Bot Handy

Tο Bot Handy είναι ένα πολύ χαριτωμένο και αποτελεσματικό ρομπότ που έχει έναν επεκτάσιμο βραχίονα λαβής συνδεδεμένο στο σώμα του και έχει μια μακρά οθόνη με ένα ζευγάρι μάτια για να μεταφέρει διάφορα συναισθήματα. Ωστόσο, ο επεκτάσιμος βραχίονας έχει τρεις αρθρώσεις και ως εκ τούτου, παρέχει αρκετή ευελιξία για να αρπάξει και να μεταφέρει καθημερινά αντικείμενα στο σπίτι σας.

Το μηχάνημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τον εντοπισμό αντικειμένων κάθε σχήματος και υλικής σύνθεσης. Στη συνέχεια, ασκεί τη σωστή πίεση για να αρπάξει ένα αντικείμενο χωρίς να το σπάσει. Ως αποτέλεσμα, το Bot Handy μπορεί να σας ρίξει ένα ποτήρι κρασί ή να πλύνει τα πιάτα ενώ εσείς χαλαρώνετε στον καναπέ σας παρακολουθώντας Netflix. Επιπλέον, το ρομπότ μπορεί ακόμη και να εκτείνεται κάθετα για να φτάσει στην κορυφή του ντουλαπιού σας ή στο κεντρικό τραπέζι για να τοποθετήσει αντικείμενα.

Bot Care

Το Bot Care είναι περισσότερο προσωπικός βοηθός παρά ένα ρομπότ οικιακής φροντίδας. Χρησιμοποιεί τεχνολογία που βασίζεται σε AI για να κατανοήσει τη συμπεριφορά σας και «να φροντίσει τις μικρές λεπτομέρειες της ζωής σας» .

Έτσι, το ρομπότ Bot Care θα κινείται γύρω από το δωμάτιό σας και μάλιστα θα σας ενοχλεί για να σηκωθείτε από την καρέκλα σας όταν έχετε λιώσει στον υπολογιστή. Επιπλέον, θα παρακολουθεί το πρόγραμμά σας, θα σας υπενθυμίζει τις συναντήσεις σας και ακόμη και να σας βοηθά να πραγματοποιείτε κλήσεις βιντεοδιάσκεψης με τη βοήθεια των καμερών, της αναδιπλούμενης οθόνης και των μικροφώνων.

Δείτε το επίσημο βίντεο του Bot Care and Bot Handy παρακάτω.

https://youtu.be/3H6g19EhXQQ

JetBot 90 AI +

Το JetBot 90 AI + είναι ουσιαστικά ένα έξυπνο ρομπότ ηλεκτρική σκούπα που βασίζεται σε AI και είναι εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα LiDAR για βελτιωμένη χαρτογράφηση τρισδιάστατων περιβαλλόντων και αντικειμένων. Το bot συνδυάζει το υλικό του και το λογισμικό που βασίζεται σε AI για την αναγνώριση εύθραυστων αντικειμένων, όπως ένα γυάλινο μπολ ή ένα βάζο λουλουδιών και αποφεύγει να πλησιάσει αυτά. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Samsung, το ρομπότ μπορεί να μπει σε στενές περιοχές για να τα καθαρίσει, αποφεύγοντας καλώδια και μικρά αντικείμενα που έρχονται στο δρόμο του.

Δείτε το επίσημο βίντεο του JetBot 90 AI + παρακάτω

https://youtu.be/3H6g19EhXQQ

Η Samsung λέει ότι θα κυκλοφορήσει το JetBot 90 AI + στην αγορά των ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2021.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα