19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple κατασκευάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την ονομασία Apple Car

1 min read
apple car tim hero1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι εταιρείες τεχνολογίας είναι γνωστό ότι επενδύουν σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας έτσι και η Apple δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χώρο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η Apple ένας τεχνολογικός κολοσσός και γνωστή φυσικά για το τμήμα Mac, iPhone και iPad κ.λ.π. επενδύει στον τομέα των αυτοκινήτων για την παραγωγή του λεγόμενου Apple Car και από ότι φαίνεται η εταιρεία που εδρεύει στο Cupertino βρίσκεται πολύ κοντά στην κυκλοφορία του πρώτου της ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με μια έκθεση από την EconomicDailyNews , η Apple ενδέχεται να λανσάρει το πρώτο της αυτοκίνητο το επόμενο έτος. Η έκθεση ισχυρίζεται ότι οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές της εταιρείας στην Ταϊβάν ετοιμάζονται να αυξήσουν την παραγωγή εξαρτημάτων “Apple Car” ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους. Προφανώς, η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζει τα πρωτότυπα του δρόμου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

apple car 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Άλλο ένα “concept” του πως θα μπορούσε να είναι το iCar

Το 2017, η εταιρεία πήρε την άδεια της DMV της Καλιφόρνια για να δοκιμάσει την αυτόνομη οδήγηση στα αυτοκίνητα της. Αυτό εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε ένα SUV άλλης εταιρείας που που ήταν εξοπλισμένο με την τεχνολογία LiDAR της Apple. Τέλος, ίσως δεν είναι τυχαίο το οτι η Foxconn, επί σειρά ετών συνεργάτης της Apple στην κατασκευή των mobile συσκευών της, πρόσφατα παρουσίασε τα δικά της πλάνα για τη δημιουργία μιας EV πλατφόρμας.

Έτσι μία πιθανή συνεργασία των δύο κολοσσών για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου “designed by Apple” μάλλον δεν θα εξέπλησσε κανέναν…

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα