17 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μετέτρεψαν το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε καύσιμο!

1 min read
co2 jet fuels | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

A Rolls-Royce engine is seen on a Boeing 787-9 Dreamliner owned by ANA Holdings Inc. in Everett, Washington, U.S. August 17, 2016. REUTERS/Alwyn Scott/File Photo - S1BEUDVRNOAB

0
(0)

Loading

Μεγάλο επίτευγμα στον τομέα της ενέργειας σημειώθηκε από μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με το Wired, η οποία κατάφερε να μετατρέψει το διοξείδιο του άνθρακα σε καύσιμο για αεριωθούμενα, με σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η όλη προσπάθεια επετεύχθη θερμαίνοντας ένα μείγμα κιτρικού οξέος, υδρογόνου και καταλύτη σιδήρου-μαγγανίου-καλίου για να μετατρέψει το CO2 σε υγρό καύσιμο ικανό να τροφοδοτήσει αεροσκάφη με τζετ καύσιμα!

Ακούγεται πραγματικά εκπληκτικό αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η όλη διαδικασία είναι λιγότερο κοστοβόρα από τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή του υδρογόνου και του νερού σε καύσιμο.

Η εργαστηριακή μέθοδος παρήγαγε μόνο λίγα γραμμάρια καυσίμου – όμως δεν παύει αυτό να είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την ανθρωπότητα αφού μπορεί σχεδόν να λύσει όλο το ενεργειακό πρόβλημα που αρχίζει να δημιουργείται από τη μείωση των υδρογονανθράκων.

Το μέλλον πάντως θα είναι γεμάτο εκπλήξεις!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα