Ομαδοποιήστε τις εφαρμογές σας στη γραμμή εργασιών των Windows 10

Όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα μπορεί να γίνει ένας κακός χαμός στη γραμμή εργασιών των Windows 10 ιδίως όταν έχετε πολλές εφαρμογές ανοιχτές ή καρφιτσωμένες.

Τη λύση σας τη δίνει τώρα ένα πολύ εύχρηστο προγραμματάκι με την ονομασία “Taskbar Groups”

1. Για αρχή κατεβάστε την εφαρμογή από το GitHub , με συνολικό μέγεθος μόλις στα 150 KB και αποσυμπιέστε το ZIP αρχείο σε έναν φάκελο.

αρχείο ομάδων εργασιών

2. Στον φάκελο μέσα υπάρχει ένα εκτελέσιμο αρχείο με την ονομασία “Taskbar groups.exe” . Κάντε διπλό αριστερό κλικ στο εικονίδιο και εκτελέσετε την εφαρμογή.

προσθήκη ομάδας γραμμής εργασιών

3. Στο παράθυρο που σας ανοίγει μπορείτε να προσθέσετε ένα εικονίδιο για την ομάδα που πρόκειται να δημιουργήσετε και είναι και αυτό που θα εμφανίζεται και στη γραμμή εργασιών σας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε το μέγιστο πλάτος του εικονιδίου από 1 έως 20. Αφού ορίσετε το εικονίδιο της ομάδας, κάντε κλικ στο «Προσθήκη νέας συντόμευσης» και επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να προσθέσετε στην ομάδα.

προσθήκη εικονιδίου ομάδας και συντομεύσεων

4. Μόλις προσθέσετε όλες τις εφαρμογές που θέλετε, δώστε ένα όνομα στην ομάδα και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

επιλέξτε εφαρμογές για την ομάδα

5. Η εφαρμογή τώρα θα αποθηκεύσει την ομάδα και θα σας μεταφέρει στην αρχική σελίδα.

αρχική σελίδα συντομεύσεων

6. Μέσα τώρα στο φάκελο που έχετε αποσυμπιέσει υπάρχει ένας φάκελος με την ονομασία “Shortcuts-Συντομεύσεις”, εκεί μέσα θα βρείτε και τις ομάδες που έχετε δημιουργήσει, κάντε δεξί κλικ λοιπόν στην ομάδα που μόλις δημιουργήσατε και επιλέξτε “Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών” . Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να καρφιτσώσετε τη συντόμευση στο μενού Έναρξης.

καρφιτσώστε την ομάδα συντόμευσης στη γραμμή εργασιών

7. Αφού καρφιτσώσετε τη συντόμευση στη γραμμή εργασιών, τότε θα δείτε την ομάδα με το εικονίδιο να εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών . Από εκεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές που έχετε εισάγει μέσα στην ομάδα.

τελική έξοδος συντομεύσεων γραμμής εργασιών

Το μόνο αρνητικό είναι ότι προς το παρόν δεν μπορείτε να αναδιατάξετε τα εικονίδια μέσα στην ομάδα.

Πάντως εμάς μας άρεσε πολύ και σίγουρα έβαλε μία τάξη στις εφαρμογές μας!

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950