28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Νέα λειτουργικά συστήματα και πολλές νέες καινοτόμες τεχνολογίες για όλες τις συσκευές Apple

1 min read
acastro 180604 1777 apple wwdc 0004 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι η Apple ανακοίνωσε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών WWDC, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες ωθούν την εμπειρία χρήσης των προϊόντων Apple σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα.

Το macOS Big Sur, το νέο λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών Mac, αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του πιο προηγμένου λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές στον κόσμο. To macOS Big Sur αν και εξολοκλήρου επανασχεδιασμένο, παραμένει απόλυτα οικείο. Ο Safari browser διαθέτει τώρα πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα εξατομίκευσης της αρχικής σελίδας, κομψά σχεδιασμένα και ισχυρά tabs, γρήγορη και εύκολη μετάφραση, και νέο Privacy report. Η ανανεωμένη εφαρμογή «Μηνύματα» επιτρέπει στους χρήστες των Mac να στείλουν και να λάβουν πιο εξατομικευμένα μηνύματα, να τα παρακολουθούν πιο εύκολα και να αλληλοεπιδρούν μέσα σε ομαδικά μηνύματα. Οι «Χάρτες», επίσης, προσφέρουν μια ολοκαίνουρια εμπειρία με συναρπαστικά χαρακτηριστικά για εξερεύνηση και περιήγηση στον κόσμο.

Το iOS 14, το λειτουργικό σύστημα των iPhone, αποτελεί τη μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει ποτέ στη σελίδα του Home Screen, με νέα πανέμορφα επανασχεδιασμένα widgets, την πρωτοποριακή εφαρμογή App Library, ένα καινούργιο τρόπο διάδρασης με τις εφαρμογές με το App Clips, ισχυρές αναβαθμίσεις στην εφαρμογή Μηνύματα και άλλα. Το App Library οργανώνει αυτόματα όλες τις εφαρμογές σε μια απλή, εύκολη στην πλοήγηση βιβλιοθήκη, η οποία αναδεικνύει με «έξυπνο» τρόπο εφαρμογές που μπορεί να χρειάζεται ο χρήστης κάθε στιγμή. Επιπλέον, με το App Clip, θα μπορούν οι χρήστες να αξιοποιήσουν την εφαρμογή που θέλουν τη στιγμή που τη χρειάζονται χωρίς να πρέπει να κατεβάσουν ολόκληρη την εφαρμογή. Η εφαρμογή Μηνύματα, που αποτελεί το κέντρο επικοινωνίας με τους φίλους και τους συγγενείς, γίνεται τώρα ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη.

Το iPadOS 14, εισάγει νέα χαρακτηριστικά και σχεδίαση, που εκμεταλλεύεται τις μοναδικές δυνατότητες του iPad και τη μεγάλη οθόνη Multi-Touch. To iPadOS 14 προσφέρει μια ολοκαίνουργια συμπαγή σχεδίαση για FaceTime, τηλεφωνικές κλήσεις, αλληλεπίδραση με τη Siri και την Αναζήτηση (Search) με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να παραμένουν συγκεντρωμένοι στην εργασία τους. Οι εφαρμογές έχουν νέα slidebars και toolbars, τα οποία συγκεντρώνουν τον έλεγχο σε ένα σημείο, καθιστώντας τα πιο απλοποιημένα και ισχυρά από ποτέ. Ο χρήστης μπορεί να γράψει με το Apple Pencil σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου και αυτό αυτόματα θα μετατραπεί σε δακτυλογραφημένο κείμενο, επιτρέποντας ενέργειες, όπως η απάντηση σε Μηνύματα ή η αναζήτηση στο Safari να γίνονται πανεύκολα και γρήγορα.

Το WatchOS 7, παρουσιάζει την ανίχνευση ύπνου, προσεγγίζοντας ολιστικά το θέμα του ύπνου, αφού παρέχει πολύτιμα εργαλεία για να βοηθήσει τον χρήστη να έχει επαρκή διάρκεια ύπνου δημιουργώντας μια προ-ύπνου ρουτίνα με σκοπό να ικανοποιεί τις εξατομικευμένες ανάγκες του για ύπνο. Ακόμα με το νέο λειτουργικό το Apple Watch θα μπορεί αυτόματα να ανιχνεύει το πλύσιμο των χεριών ξεκινώντας αντίστροφη μέτρηση 20 δευτερολέπτων και αν τελειώσει ο χρήστης νωρίτερα, θα του προτείνει να συνεχίσει το πλύσιμο. Επιπλέον, θα μπορεί ο χρήστης να μοιράζεται χωρίς όρια, προσαρμόσιμες και εξατομικευμένες Προσόψεις (Faces) για το Apple Watch του μέσω Messenger και mail, οι οποίες μπορούν να βρίσκονται είτε στο App Store είτε σε συνδέσμους μέσα σε ιστότοπους ή ακόμα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με το tvOS 14, οι Apple TV χρήστες μπορούν να έχουν πλέον πρόσβαση μέσω του HomeKit σε κάμερες και διάφορα αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών, χρησιμοποιώντας το Siri ή το Κέντρο Ελέγχου, λαμβάνοντας ειδοποιήσεις στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής τους σε ζωντανή μετάδοση. Επιπλέον, επεκτείνει τις δυνατότητες των πολλαπλών χρηστών για να συμπεριλάβει το Apple Arcade και πολλά άλλα παιχνίδια, ώστε όλοι στο σπίτι να μπορούν να συνεχίσουν αμέσως τα αγαπημένα τους παιχνίδια ακριβώς εκεί που τα σταμάτησαν. Μέσω του Κέντρου Ελέγχου οι παίκτες μπορούν να εναλλάσσονται εύκολα, να ελέγχουν την πρόοδο του παιχνιδιού τους, τα επιτεύγματα του Κέντρου Παιχνιδιών, τους πίνακες βαθμολογίας και τους φίλους τους.

Όλα τα νέα λειτουργικά συστήματα για τις συσκευές Apple θα γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό το φθινόπωρο.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα