16 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

DreamLab: Δωρεάν εφαρμογή της Vodafone βοηθά στην αντιμετώπιση του COVID-19

1 min read
28918491 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Με το μήνυμα #μαζί_ξεκινάμε πάλι και τη δύναμη της τεχνολογίας το Ίδρυμα Vodafone φέρνει στην Ελλάδα το DreamLab, μια δωρεάν mobile εφαρμογή, που έρχεται να συμβάλει στην επιτάχυνση της επιστημονικής έρευνας για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, και ενθαρρύνει όλους να συμμετέχουμε στη συλλογική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή κάθε βράδυ, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να βρεθεί μια πιθανή θεραπεία. 

Το DreamLab αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Imperial College London και  στοχεύει στην ανακάλυψη αντιικών ιδιοτήτων σε υφιστάμενα φάρμακα και σε τροφές για την καλύτερη αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού. 
 

Από σήμερα η εφαρμογή DreamLab είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους smartphone να γίνουν μέλη αυτής της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακολουθώντας τρία απλά βήματα: Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή, φορτίζει το κινητό του, ενώ είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, και πηγαίνει για ύπνο αφήνοντας το DreamLab να υποστηρίζει σημαντικές έρευνες στον τομέα της υγείας. 
 

Με τον τρόπο αυτό, το ερευνητικό έργο “Corona – ΑΙ” του Imperial College London συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με την υπολογιστική ισχύ των smartphone που βρίσκονται σε αδράνεια. Έτσι, δημιουργείται ένα δίκτυο που τροφοδοτεί έναν εικονικό υπερυπολογιστή, ικανό να επεξεργάζεται δισεκατομμύρια υπολογισμούς, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για την ανάλυση του τεράστιου όγκου των υφιστάμενων δεδομένων για την ασθένεια.  
 

Μάλιστα, oι επιστήμονες του Imperial College London πιστεύουν ότι εάν 100.000 χρήστες χρησιμοποιήσουν το DreamLab επί 6 ώρες κάθε βράδυ για 3 μήνες, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σημαντικό μέρος της έρευνας, όταν μόνο με τους υπερυπολογιστές του Imperial θα χρειαζόταν ένας χρόνος προκειμένου να υλοποιηθεί το αντίστοιχο ερευνητικό έργο.  
 

Το DreamLab λειτουργεί χωρίς να συλλέγει ή να αποκαλύπτει δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών και δεν λαμβάνει ή επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα από τη συσκευή του χρήστη. H χρήση του DreamLab είναι δωρεάν για τους συνδρομητές Vodafone και δεν καταναλώνει data από το πρόγραμμά τους, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσω άλλων δικτύων.  
 

Η επιστημονική έρευνα, που υποστηρίζεται από το DreamLab, στοχεύει στην ανακάλυψη νέων αντιικών ιδιοτήτων σε ήδη υπάρχοντα φάρμακα, αλλά και σε ουσίες καθημερινών τροφών, με στόχο  να αξιοποιηθούν και στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα το έργο αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει δραστικά στην αντιμετώπιση του COVID-19, βελτιώνοντας και εξατομικεύοντας τις θεραπείες των ασθενών. Η ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, άλλωστε, δημιουργεί άμεση ανάγκη για ιατρικές και διατροφολογικές παρεμβάσεις, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.  
 

Στη Vodafone #μαζί_ξεκινάμε πάλι ώστε:  
 

  • Να βοηθήσουμε τους ιδιώτες να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, τις ασχολίες, τις αξίες και τα ενδιαφέροντά τους, 
  • Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις να επανεφεύρουν τον εαυτό τους, να ξεπεράσουν τη καταιγίδα και να προετοιμαστούν για το ψηφιακό τους μέλλον, 
  • Να προσφέρουμε στους ανέργους όλα τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να επαναχαράξουν την επαγγελματική τους ζωή και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, 
  • Να παράσχουμε στην κοινωνία τη δυνατότητα να συνεισφέρει ενεργά, με τη δύναμη της τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 και στη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειάς μας. 
  • Να επανασχεδιάσουμε την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας.  

Εγγραφείτε στο #DreamTeam

Κατεβάστε την εφαρμογή DreamLab για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση του COVID-19 ενώ κοιμάστε

Διαφήμιση App Store
vfcon078579 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα