17 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κλοπή δεδομένων από πιστωτικές κάρτες μέσω Google Analytics!

1 min read
code hacker credit card bank itechnews1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι ερευνητές της Kaspersky ανακάλυψαν μια νέα τεχνική για την κλοπή στοιχείων πληρωμής των χρηστών ιστοσελίδων ηλεκτρονικών αγορών— ένα είδος επίθεσης γνωστής ως web skimming.

Με την εγγραφή τους σε λογαριασμούς του Google Analytics και την εισαγωγή του κώδικα παρακολούθησης αυτών των λογαριασμών στον πηγαίο κώδικα των ιστότοπων, οι εισβολείς μπορούν να συλλέξουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών. Περίπου 24 διαδικτυακά καταστήματα σε όλο τον κόσμο τέθηκαν σε κίνδυνο από τη χρήση αυτής της μεθόδου.

Το web skimming είναι μια δημοφιλής πρακτική που χρησιμοποιείται από τους επιτιθέμενους για να κλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών από τις σελίδες πληρωμής των ηλεκτρονικών καταστημάτων, όπου οι επιτιθέμενοι εισάγουν κομμάτια του κώδικα στον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας. Αυτός ο κακόβουλος κώδικας συλλέγει στη συνέχεια τα δεδομένα που εισάγονται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας (π.χ. στοιχεία σύνδεσης λογαριασμών πληρωμών ή αριθμούς πιστωτικών καρτών) και αποστέλλει τα δεδομένα που συλλέγονται στη διεύθυνση που καθορίζεται από τους εισβολείς στον κακόβουλο κώδικα.

hackers.jpg.58029d2413570fb8b158f1ec558844181 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στη συνέχεια, εισήγαγαν τον κακόβουλο κώδικα μαζί με το αναγνωριστικό παρακολούθησης στον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας, επιτρέποντάς τους να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τους επισκέπτες και να τα προωθούν απευθείας στους λογαριασμούς τους στο Google Analytics.

Επειδή τα δεδομένα δεν κατευθύνονται σε μία άγνωστη τρίτη πηγή, είναι δύσκολο για τους διαχειριστές να συνειδητοποιήσουν ότι ο ιστότοπος έχει παραβιαστεί. Για όσους εξετάζουν τον πηγαίο κώδικα, φαίνεται απλώς σαν η σελίδα να είναι συνδεδεμένη με έναν επίσημο λογαριασμό Google Analytics— μια κοινή πρακτική για τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Για να καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολο τον εντοπισμό της κακόβουλης δραστηριότητας, οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν επίσης μια κοινή anti-debugging τεχνική: εάν ένας διαχειριστής ιστοσελίδας αναθεωρήσει τον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία προγραμματιστή, τότε ο κακόβουλος κώδικας δεν εκτελείται.

Περίπου 24 ιστοσελίδες παραβιάστηκαν με αυτόν τον τρόπο, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται καταστήματα στην Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

«Αυτή είναι μια τεχνική που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Το Google Analytics είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες web analytics εκεί έξω. Η συντριπτική πλειονότητα των προγραμματιστών και των χρηστών το εμπιστεύονται, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά του δίνεται άδεια να συλλέγει δεδομένα χρηστών από διαχειριστές ιστοσελίδων. Αυτό καθιστά τις κακόβουλες εισαγωγές, που περιέχουν λογαριασμούς Google Analytics, δυσδιάκριτες και εύκολες να προσπεραστούν. Κατά κανόνα, οι διαχειριστές δεν πρέπει να υποθέτουν ότι, μόνο και μόνο επειδή ο πόρος είναι νόμιμος, η παρουσία του στον κώδικα είναι εντάξει», σχολιάζει η Victoria Vlasova, Senior Malware Analyst στην Kaspersky.

Η Kaspersky έχει ενημερώσει τη Google για το πρόβλημα, και επιβεβαίωσαν ότι έχουν επενδύσει σε ανιχνεύσεις spam.

πηγή: itechnews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα