16 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τι είναι η Βιβλιοθήκη εφαρμογών και πώς να τη χρησιμοποιήσετε στο iOS 14

1 min read
App Library in iOS 141 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είναι γεγονός ότι οι χρήστες Android μπορούν εύκολα και γρήγορα να προσαρμόσουν πλήρως την αρχική τους οθόνη στο Android κινητό τους, τι γίνεται όμως με τους χρήστες iOS;

Eνώ η προσαρμογή της αρχικής οθόνης σε στυλ Android στο iOS απέχει ακόμα ωστόσο τα κομψά widget και η βιβλιοθήκη εφαρμογών ίσως να είναι ένα καλό σημάδι για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Εάν αναρωτιέστε τι είναι η Βιβλιοθήκη εφαρμογών και πώς να τη χρησιμοποιήσετε στο iOS 14 , είστε στο σωστό μέρος για να ξεκινήσετε!

Κατανόηση της βιβλιοθήκης εφαρμογών

Η Βιβλιοθήκη εφαρμογών είναι ένας νέος χώρος στο τέλος της Αρχικής οθόνης όπου όλες οι εφαρμογές οργανώνονται αυτόματα με βάση την κατηγορία που ανήκουν , όπως ψυχαγωγία, παιχνίδια, βοηθητικά προγράμματα, υγεία και φυσική κατάσταση, εκπαίδευση και άλλα .

App Library in iOS 141 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στην κορυφή της Βιβλιοθήκης εφαρμογών, υπάρχουν δύο πολύ χρήσιμες κατηγορίες, όπως Προτάσεις και Πρόσφατες προσθήκες . Το iOS παρακολουθεί τη χρήση σας και τοποθετεί μερικές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά από διαφορετικές κατηγορίες στις Προτάσεις για γρήγορη πρόσβαση. Όσον αφορά τα “Προστέθηκαν Πρόσφατα”, περιλαμβάνει εφαρμογές που εγκαταστήσατε πρόσφατα στη συσκευή σας.

Ακριβώς στην κορυφή της Βιβλιοθήκης εφαρμογών υπάρχει μια γραμμή αναζήτησης που σας επιτρέπει να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Έτσι, μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε κατευθείαν μια εφαρμογή που δεν είναι και σε τόσο εμφανή θέση εξ’ αρχής, μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη γρήγορη αναζήτηση μέσα από τις ρυθμίσεις.

Προβολή όλων των εφαρμογών σας σε λίστα

Σε αυτήν την όψη όλες οι εφαρμογές σας εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά, γεγονός που καθιστά λίγο πιο εύκολο να βρείτε την εφαρμογή που ψάχνετε, εάν γνωρίζετε την ονομασία της.

List View in App Library1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μπορείτε απλά να σύρετε προς τα κάτω από τη μέση της οθόνης ή να πατήσετε στη γραμμή αναζήτησης στο πάνω μέρος της Βιβλιοθήκης εφαρμογών για να μπείτε στην προβολή λίστας.

List View on Apple Watch 1 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Διαγραφή εφαρμογών απευθείας από τη βιβλιοθήκη εφαρμογών

Τώρα πλέον είναι απλό να διαγράψετε τις εφαρμογές που δεν θέλετε μέσα από τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών. Απλώς πατήστε στη μέση μιας κατηγορίας εφαρμογών για να επεκτείνετε την προβολή. Εάν θέλετε να διαγράψετε μία εφαρμογή, αγγίξτε παρατεταμένα την εφαρμογή. Στη συνέχεια, πατήστε Κατάργηση εφαρμογής στο μενού με βάση τα συμφραζόμενα και μετά πατήστε Διαγραφή στο αναδυόμενο παράθυρο για επιβεβαίωση.

Delete apps in App Library1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εάν θέλετε να διαγράψετε περισσότερες εφαρμογές, αγγίξτε παρατεταμένα την κενή οθόνη για να μπείτε σε λειτουργία jiggle που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε εφαρμογές. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “X” κατάργησης στην επάνω αριστερή γωνία μιας εφαρμογής και, στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή στο αναδυόμενο παράθυρο για επιβεβαίωση.

Απόκρυψη σελίδων αρχικής οθόνης

Μία άλλη πολύ βολική λειτουργία στο iOS 14 είναι η δυνατότητα απόκρυψης σελίδων αρχικής οθόνης.

  1. Για να επεξεργαστείτε την Αρχική οθόνη στη συσκευή σας iOS 14, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αγγίξετε παρατεταμένα μια κενή οθόνη . Τώρα, πατήστε στις οριζόντιες κουκκίδες στο κάτω μέρος της οθόνης.
Horizontal dots at the bottom1 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

2. Τώρα, θα πρέπει να δείτε όλες τις σελίδες της αρχικής οθόνης. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου της αρχικής οθόνης που θέλετε να αποκρύψετε. Πατήστε Τέλος στην επάνω δεξιά γωνία για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή.

Edit Home screen1 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κατάργηση απόκρυψης σελίδων αρχικής οθόνης

Εάν θέλετε να καταργήσετε την εμφάνιση μιας συγκεκριμένης σελίδας αρχικής οθόνης, αγγίξτε παρατεταμένα την κενή οθόνη -> οριζόντιες κουκκίδες . Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο για τη σελίδα που θέλετε να δείτε ξανά στην Αρχική οθόνη.

Unhide Home screen pages1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αξιοποιήστε στο έπακρο τη βιβλιοθήκη εφαρμογών στο iOS 14

Έτσι, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη βιβλιοθήκη εφαρμογών στη συσκευή σας με το νέο iOS 14. Είναι αξιοσημείωτες οι αλλαγές που έχει κάνει η Apple και ίσως το καλύτερο iOS που έχουμε δει έως τώρα.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα