80 χάκερς θα προσλάβει η ΕΥΠ για να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια της Ελλάδας μας!

Στη μάχη για την κυβερνοασφάλεια της χώρας θα πέσουν 80 νέοι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), σε µια περίοδο που οι κυβερνοεπιθέσεις αρχίζουν να απασχολούν αρκετά κράτη, περισσότερο και από τους συµβατικούς πολέµους.

Πρόκειται για… τζίνιους πράκτορες, µε πολυσέλιδο βιογραφικό στον τοµέα της Πληροφορικής, οι οποίοι περιλαµβάνονται στις 302 προσλήψεις της ΕΥΠ που έγιναν µέσω διαγωνισµού που είχε προκηρυχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συνεχίστηκε επί των ηµερών της σηµερινής κυβέρνησης.

Η τελευταία φορά που οι ελληνικές µυστικές υπηρεσίες έκαναν προσλήψεις ήταν το 2009, µε αποτέλεσµα το «νέο αίµα» να θεωρείται απαραίτητο για την ανανέωση του προσωπικού. Οσον αφορά στον διαγωνισµό, από την αρχή δόθηκε έµφαση στο κοµµάτι του κυβερνοεγκλήµατος. Αυτός ήταν και ο λόγος που σχεδόν το ένα τρίτο των προσλήψεων αφορά σε «κοµπιουτεράδες».

Τον περασµένο Ιανουάριο Τούρκοι χάκερ παραβίασαν συστήµατα ασφαλείας και έριξαν τις ιστοσελίδες της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών και την πρωθυπουργική σελίδα (primeminister. gr), ενώ τον Απρίλιο του 2019 κυβερνητικές ιστοσελίδες είχαν δεχθεί επίθεση µε χαρακτηριστικά κυβερνοκατασκοπίας.

via: hellas-now.com
source: εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής»

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967