Ταχύτητα Internet στην Ελλάδα

Το διαδίκτυο γίνεται γρηγορότερο, αλλά η Ελλάδα έχει δρόμο ακόμα

Η μέση παγκόσμια ταχύτητα στο Διαδίκτυο γίνεται ολοένα και πιο γρήγορη. Το προηγούμενο έτος η μέση παγκόσμια ταχύτητα internet ήταν 9.1Mbps ενώ φέτος, ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι στα 11,03 Mbps – αύξηση κατά 20,65% (1,93 Mbps). Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώρες που συμβάλλουν περισσότερο στην αύξηση αυτή είναι εκείνες οι πιο ανεπτυγμένες που έχουν ήδη δημιουργήσει υποδομές και μπορούν συνεπώς να αναπτύξουν την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία.

Να σημειώσουμε ότι τα νούμερα αυτά αντιπροσωπεύουν τον μέσο όρο ταχυτήτων παγκοσμίως, οπότε μην περιμένετε να δείτε τίποτα αστρονομικά ποσά εδώ.

Το θέμα όμως είναι που βρίσκεται η Ελλάδα μας.

Σύμφωνα λοιπόν με το cable.co.uk η μέση ταχύτητα λήψης (Mean time) για την Ελλάδα είναι τα 13,41(Mbps), αυτό δεν ακούστηκε και τόσο ευχάριστο, ενώ ο τυπικό χρόνος λήψης (DT dowloading time) μιας ταινίας μεγέθους 5GB είναι σχεδόν 51 λεπτά στην παγκόσμια κατάταξη βέβαια η Ελλάδα βρίσκεται στην 56η θέση σε σύνολο 207 χωρών.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ .

Για να μετρήσετε και εσείς την ταχύτητα σας στο διαδίκτυο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Online Speedtest Tool της NPerf από το site μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

https://techlog.gr/speedtest/

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947