20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ταχύτητα Internet στην Ελλάδα

1 min read
pixabay
0
(0)

Loading

Το διαδίκτυο γίνεται γρηγορότερο, αλλά η Ελλάδα έχει δρόμο ακόμα

Η μέση παγκόσμια ταχύτητα στο Διαδίκτυο γίνεται ολοένα και πιο γρήγορη. Το προηγούμενο έτος η μέση παγκόσμια ταχύτητα internet ήταν 9.1Mbps ενώ φέτος, ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι στα 11,03 Mbps – αύξηση κατά 20,65% (1,93 Mbps). Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώρες που συμβάλλουν περισσότερο στην αύξηση αυτή είναι εκείνες οι πιο ανεπτυγμένες που έχουν ήδη δημιουργήσει υποδομές και μπορούν συνεπώς να αναπτύξουν την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία.

Να σημειώσουμε ότι τα νούμερα αυτά αντιπροσωπεύουν τον μέσο όρο ταχυτήτων παγκοσμίως, οπότε μην περιμένετε να δείτε τίποτα αστρονομικά ποσά εδώ.

internet speed ελλαδα | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το θέμα όμως είναι που βρίσκεται η Ελλάδα μας.

Σύμφωνα λοιπόν με το cable.co.uk η μέση ταχύτητα λήψης (Mean time) για την Ελλάδα είναι τα 13,41(Mbps), αυτό δεν ακούστηκε και τόσο ευχάριστο, ενώ ο τυπικό χρόνος λήψης (DT dowloading time) μιας ταινίας μεγέθους 5GB είναι σχεδόν 51 λεπτά στην παγκόσμια κατάταξη βέβαια η Ελλάδα βρίσκεται στην 56η θέση σε σύνολο 207 χωρών.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ .

Για να μετρήσετε και εσείς την ταχύτητα σας στο διαδίκτυο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Online Speedtest Tool της NPerf από το site μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

https://techlog.gr/speedtest/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα