Πώς να εγκαταστήσετε το Linux στο Chromebook σας

Τα Chromebook είναι πολυεργασλεία και μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα.

Ωστόσο, εάν θέλετε να το ψάξετε λίγο περισσότερο, μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές Linux στα περισσότερα νεότερα μοντέλα (δείτε την πλήρη λίστα εδώ ) και να έχετε πρόσβαση σε έναν πλήρη κατάλογο εφαρμογών επιφάνειας εργασίας.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Linux

Το Chromebook σας εκτελεί ήδη Linux επειδή το Chrome είναι η μία διανομή Linux, αλλά είναι μια πολύ κλειδωμένη έκδοση χωρίς πρόσβαση στα περισσότερα εργαλεία και προγράμματα Linux από προεπιλογή. Ευτυχώ όμως για εσάς είναι εύκολο να ενεργοποιήσετε σχεδόν τα πάντα.

  • Κάτω δεξιά στο system tray, κάντε κλικ στο ρολόι .
  • Επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε το “Linux (Beta)” και επιλέξτε Ενεργοποίηση .
  • Διαβάστε και ακολουθήστε τις απλές οδηγίες στην οθόνη και περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 10-15 λεπτά.
  • Μόλις ανοίξει το παράθυρο τερματικού, είστε έτοιμοι να πληκτρολογήσετε εντολές Linux. Μπορείτε πάντα να βρείτε το τερματικό Linux στο συρτάρι της εφαρμογής σας εάν επιλέξετε να το κλείσετε τώρα.
  • Στη γραμμή εντολών τερματικού, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για να ενημερώσετε χειροκίνητα τις διανομές λογισμικού: sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade.
  • Επανεκκινήστε το Chromebook σας.

Τώρα είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε τα περισσότερα προγράμματα Linux που βρίσκονται στα βασικά αποθετήρια του Debian Stretch. Μια πλήρης λίστα από αυτά μπορούν να βρεθούν εδώ .

Έχετε υπόψη σας ότι δεν λειτουργεί πλήρως κάθε κομμάτι λογισμικού του Linux στο Chromebook σας και όλα τα προγράμματα Linux εκτελούνται μέσα στο ίδιο περιβάλλον δοκιμών. Επίσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο ή την κάμερα web ή την επιτάχυνση υλικού καθώς δεν υποστηρίζονται ακόμη.

Πάντως υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων πακέτων λογισμικού μπου μπορείτε να εγκαταστήσετε ώστε να κάνετε το Chromebook σας πιο χρήσιμο και ισχυρό.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947