20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Προσοχή! 100 εκατομμύρια Android Smartphones επηρεάζονται από αυτό το Spyware

1 min read
phone spy1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αν έχετε και εσείς εγκατεστημένη κάποια από τις εφαρμογές της QuVideo που αναφέρονται στην λίστα που σας δίνουμε, καλό είναι να τις διαγράψετε από την συσκευή σας.

Η Google εργάζεται σκληρά για τη βελτίωση του απορρήτου και της ασφάλειας του λειτουργικού συστήματος του Android. Στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, η εταιρεία έχει προσφέρει στους χρήστες της μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου των πόρων ή των δικαιωμάτων στις οποίες έχει πρόσβαση μια εφαρμογή.

FinSpy iOS Android Spyware Malware | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ωστόσο, ακόμη και αν υπάρχει αυτός ο περιορισμός, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες εφαρμογές στο οικοσύστημα Android που είναι πολύ καταχρηστικές και δεν χρειάζονται να λάβουν ειδική άδεια για τη λειτουργία τους. Σύμφωνα με μια διεξοδική έρευνα ασφαλείας που έκανε η ομάδα του VPNpro, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια σειρά εφαρμογών από έναν Κινέζο προγραμματιστή έχει χαρακτηριστεί ως Spyware, και υπάρχει υποψία ότι υπάρχουν περισσότερες από 100 εκατομμύρια συσκευές Android που επηρεάζονται από αυτές τις εφαρμογές.

Η ομάδα που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της έρευνας είναι από το VPNpro, η οποία επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια εγκαταστάσεις από αυτές τις εφαρμογές που ζητούν «επικίνδυνα δικαιώματα». Συγκεκριμένα, το VPNpro ισχυρίστηκε ότι μια από τις εφαρμογές του συγκεκριμένου προγραμματιστή έχει ενσωματωμένο ένα κακόβουλο Trojan απομακρυσμένης πρόσβασης που κρύβεται μέσα στον κώδικα της εφαρμογής.

Ο Κινέζος προγραμματιστής πίσω από όλες αυτές τις επικίνδυνες εφαρμογές είναι η QuVideo Inc. με έδρα το Hangzhou. Αυτή η εταιρεία είναι γνωστή για τη δημοφιλή εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο, το VivaVideo. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Play Store όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της δωρεάν, έχει ήδη περισσότερες από 100 εκατομμύρια λήψεις. Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή VivaVideo έχει επιλεγεί μεταξύ των 40 κινεζικών εφαρμογών που η ινδική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως «κακόβουλο λογισμικό» ή «λογισμικό υποκλοπής spyware» το 2017.

viva | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές δεν είναι διαθέσιμες μόνο στο Android, αλλά και στο iOS, καθώς οι εφαρμογές QuVideo είναι επίσης διαθέσιμες στο App Store της Apple. Ωστόσο, επειδή το σύστημα αδειών του IOS και τα δικαιώματα χρήσης είναι διαφορετικά, δεν μπορεί να γίνει κατάχρηση παρόμοιας φύσης σε αυτήν την πλατφόρμα. Επομένως, συνιστάται σε όλους όσους έχουν αυτές τις εφαρμογές να ελέγξουν ποια δικαιώματα χορηγείτε στην εφαρμογή, ή ακόμη καλύτερα να τις διαγράψετε από την συσκευή σας.

phone spy | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι ύποπτες εφαρμογές της QUVIDEO:

  1. VivaVideo
  2. VivaVideo PRO Video Editor HD
  3. SlidePlus – Photo Slideshow Maker
  4. Tempo – Music Video Editor with Effects
  5. VivaCut – Pro Video Editor APP
  6. VidStatus – Status Videos & Status Downloader

Αν έχετε εγκατεστημένη κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές, καλό είναι να τις διαγράψετε αμέσως.

πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα