19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Samsung Galaxy Z Flip ένα κομψό αναδιπλούμενο κινητό που ίσως εντυπωσιάσει το γυναικείο πληθυσμό

1 min read
Samsung Galaxy Z Flip hands on clicking with the foldable clique1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Χθές στην εκδήλωση της Samsung “Unpacked” έγινε πλέον επίσημο και το αναδιπλούμενο κινητό δεύτερης γενιάς μετά το Galaxy Fold, το Galaxy Z Flip το οποίο θα κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα από ό, τι περιμέναμε- στις 14 Φεβρουαρίου!


Είναι το φθηνότερο αναδιπλούμενο τηλέφωνο εκεί έξω, ξεκινώντας από τα $ 1.380 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Samsung έκανε εκπτώσεις στην ποιότητα, όχι, το Galaxy Z Flip θέλει να είναι το premium πτυσσόμενο σας τηλέφωνο, που στοχεύει κάπως στο γυναικείο πληθυσμό.

Σχεδιασμός, αναδίπλωση και οθόνη

P1510346 resized.JPG | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αντί να είναι ένα περίπου σαν ένα tablet όπως το Galaxy Fold, το Galaxy Z Flip αναδιπλώνεται οριζοντίως. Ουσιαστικά, είναι ένα clamshell smartphone με ωραίο φινίρισμα και απαλά τελειώματα και είναι διαθέσιμο σε  δύο χρώματα για να διαλέξετε – Mirror Purple ή Mirror Black.

Είναι άνετο όταν το κρατάτε πλήρως ανοιχτό και όχι αρκετά βαρύ παρά την εντυπωσιακή τεχνολογία που συσκευάζει. Το βάρος που αναγράφεται στη συσκευασία λέει 184 γραμμάρια λίγο ελαφρύτερο από τα 188 γραμμάρια του iPhone 11 Pro.

Δίπλα ακριβώς στις κάμερες υπάρχει μία δευτερεύουσα οθόνη και φημολογείται ότι θα ονομάζεται Focus Display, λέγεται ότι είναι ένα πάνελ Super AMOLED 1,05 ιντσών το οποίο θα εμφανίζει την ώρα, τις ειδοποιήσεις και θα έχει και μία κάμερα υψηλής ανάλυσης.

Το μοναδικό χαρακτηριστικό που το ξεχωρίζει ωστόσο είναι η (Ultra Thin Glass) αναδιπλούμενη οθόνη από γυαλί και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στη Samsung γιατί κατάφερε να κάνει μία πραγματική αναδιπλούμενη οθόνη από γυαλί πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ανθεκτική στις γρατσουνιές, ελπίζουμε!

H AMOLED οθόνη είναι όμορφη και αρκετά μεγάλη 6.7-ίντσες με αναλογία διαστάσεων 21.9: 9. Ωστόσο, το νέο OneUI 2.0 προσαρμόζεται ανάλογα για βιντεοκλήσεις ή λήψη βίντεο σε περίεργες γωνίες. Δείτε την παρακάτω εικόνα.

P1510365 resized.JPG | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είναι  ωραίο το ότι το τηλέφωνο μπορεί να παραμείνει ξεδιπλωμένο σε διαφορετικές γωνίες αφού μπορείτε να το στηρίξετε επάνω σε ένα τραπέζι για selfies ή video chat,.

Υλικό και απόδοση

P1510346 resized.JPG | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Flip τροφοδοτείται από τον Qualcomm Snapdragon 855 Plus, ναι είναι ένας επεξεργαστής του 2019, αλλά  αρκετά ικανός αν σκεφτείς ότι τροφοδοτούσε το gaming Asus ROG Phone II. Έρχεται με 8 GB μνήμης RAM, η οποία δεν είναι και κάτι το τόσο τρελό σε σχέση με τα 12 GB της σειράς Galaxy S20, αλλά είναι αρκετά για μια σύγχρονη συσκευή Android.

Αποθήκευση στα 256GB και μία διπλή μπαταρίας στα 3,300mAh.

Έχει αρκετά ομαλή ροή και θα λέγαμε ότι το Z Flip σίγουρα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας.

Η Samsung αναφέρει ότι αντέχει μέχρι και 200.000 αναδιπλώσεις.

Φωτογραφική μηχανή

Το Galaxy Z Flip θα λέγαμε ότι δεν διαθέτει τίποτα τρελό όσον αφορά τις κάμερες καθώς διαθέτει δύο κάμερες στην εξωτερική πλευρά ένα dual-aperture primary lens 12MP (f / 1,8-f / 2,4) και μια ultra-wide camera 12MP (f / 2,2) και στο εσωτερικό μία selfie κάμερα 10MP (f / 2.4) .

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακές, στην πραγματικότητα οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι αρκετές λεπτομερές  με πλούσιο χρώμα.

Δείτε τα δείγματα

galaxy z flip camera photos004 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

galaxy z flip camera photos004 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςgalaxy z flip camera photos006 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςgalaxy z flip camera photos007 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

χαχα θα έλεγα μου μοιάζει λίγο, ο τύπος είναι από το PhoneArena

Προσδοκίες

P1510359 resized.JPG | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Samsung Galaxy Z Flip είναι κάπως διαφορετικό. Δεν είναι μια ναυαρχίδα που απευθύνεται σε powerusers, είναι περισσότερο ένα “tech accessory”. Ένα δροσερό και κομψό smartphone, με φινέτσα και στυλ που είναι επίσης πρακτικό καθώς μπορεί να διπλώνει και να ταιριάζει σε οποιαδήποτε τσέπη αλλά και από ότι καταλαβαίνουμε είναι ένα κινητό που δεν έχει αυτό το κάτι που χρειάζεται για να εντυπωσιάσει το αντρικό κοινό ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει πολύ καλές εντυπώσεις στον γυναικείο πληθυσμό.

phonearena

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα