23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου, μας αφορά όλους

1 min read
safer internet day1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο….


Σήμερα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, γιορτάζεται η παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day, SID) η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 του Φλεβάρη.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και μας προσφέρουν απλόχερα έναν κόσμο με τεράστιες δυνατότητες.

Ποτέ πια η απόκτηση της γνώσης και της πληροφορίας δεν ήταν τόσο εύκολη και ποτέ πια δεν είχαμε τόσες ευκαιρίες για μάθηση, ανταλλαγή, συμμετοχή και δημιουργία. Ωστόσο, το Διαδίκτυο ανοίγει και άλλες πόρτες που εγκυμονούν κινδύνους για τους χρήστες του – ειδικά για τα πιο ευάλωτα άτομα, όπως τα παιδιά.

Ουκ ολίγες φορές ανησυχήσαμε για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής, ουκ ολίγες φορές ακούσαμε για την ψηφιακή παρενόχληση “Cyberbullying”, για την παραπληροφόρηση, για την έκθεση σε δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο και επιθετικές συμπεριφορές.

Πώς μπορούμε όμως να διασφαλίσουμε ότι κάθε φορά που θα μπαίνουμε σε αυτόν τον μαγικό κόσμο θα μπαίνουμε σε ένα ασφαλές και ενθαρρυντικό περιβάλλον όπου θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες του, ενώ ταυτόχρονα θα μετριάζονται όλες αυτές οι αρνητικές παρενέργειες;

Η απάντηση είναι πολύ απλή, ενημέρωση και πάλι ενημέρωση. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε θετικά το διαδίκτυο αλλά πρέπει να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε σε θέματα που μας απασχολούν.

Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς που κρατάει έναν κόσμο στο χέρια πρέπει να ξέρει και να τον χρησιμοποιήσει και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την ενημέρωση και την προφύλαξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα https://www.saferinternetday.org/ για να μάθετε για τα προγράμματα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και για να ενημερώνεστε συνεχώς για τα ζητήματα ασφάλειας  αλλά και στη ιστοσελίδα https://saferinternet4kids.gr.

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης SID 2020

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα