Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

“Covid-19 Safer Internet day” by Pylones

1 min read
Pylones Safer Internet Day 2021 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

 Η Παγκόσμια Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου, αποκτά φέτος ακόμη μεγαλύτερη σημασία

H Pylones Hellas συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον διαδικτύου υποστηρίζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία γιορτάζεται φέτος την 9η Φεβρουαρίου.

Η Safer Internet Day διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων ενημέρωσης “Insafe”, στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Φέτος, οι συμβολισμοί είναι ακόμη περισσότεροι και η εν λόγω μέρα δείχνει να είναι ακόμη πιο σημαντική, αφού πλέον η καθημερινότητά μας έχει συνδεθεί με την on line δραστηριότητα και την ψηφιακή ασφάλεια. Η πανδημία του COVID-19, έχει εξωθήσει την παγκόσμια κοινότητα σε έναν συναγερμό τόσο από πλευράς φυσικής ασφάλειας που είναι ζωτικής σημασίας για την σωματική μας υγεία, όσο και από πλευράς της ψηφιακής ασφάλειας.

Η γνώση είναι ο καλύτερος σύμβουλος προστασίας!

Η άγνοια, είτε πρόκειται για την ασφάλεια της υγείας μας, είτε πρόκειται για την ασφάλεια των δεδομένων μας, είναι ο πιο σοβαρός κίνδυνος! Αν δε γνωρίζουμε τους κινδύνους, δεν είμαστε σε θέση να τους αντιμετωπίσουμε. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Pylones Hellas, έδειξε ότι το 48% των ερωτηθέντων, έχουν αντιμετωπίσει ένα είδος απειλής στον κυβερνοχώρο! Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η μεγαλύτερη απειλή, είναι η άγνοια επί του θέματος. Είτε πρόκειται για έναν μαθητή ή έναν νέο που ασχολείται με το διαδίκτυο, είτε έναν εργαζόμενο σε εξ’ αποστάσεως εργασία, είτε ακόμη μια επιχείρηση – οργανισμό που ειδικά αυτήν την περίοδο εφαρμόζει απομακρυσμένη εργασία η ψηφιακή ασφάλεια των δεδομένων αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας. 

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι ψηφιακές απειλές, είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας από το σχολείο, το σπίτι, το χώρο εργασίας, με γνώμονα τους κινδύνους, τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της. Η διαδικασία που είναι γνωστή ως cyber security awareness ξεκινά με τη συνεχή γνώση, ενημέρωση και εκπαίδευση των χρηστών αλλά και την επίγνωση της σοβαρότητας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από τους ίδιους τους χρήστες. 

Η Pylones Hellas έχει ενεργό ρόλο στη προσπάθεια αυτή με ουσιαστικές κινήσεις που επιδιώκουν την εκμάθηση και την προστασία, όπως είναι η υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και κοινοτήτων πληροφορικής σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας. Η Pylones υποστηρίζει την εθνική ομάδα νέων ταλέντων που συμμετέχουν στον επίσημο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας – European Cybersecurity Challenge που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA). Επίσης παρέχει στήριξη και στη κοινότητα ICS2 Hellenic chapter μέσα από την χορηγία που προσφέρει, αλλά κυρίως μέσα από την συνεχή προτροπή της προς τους νέους αλλά και τους ήδη ενεργούς απασχολούμενους στο χώρο της τεχνολογίας, να συμμετέχουν στα security talks που διοργανώνονται με σκοπό την ασφάλεια του διαδικτύου. 

Για την Pylones Hellas, η ψηφιακή ασφάλεια αποτελεί μία πρόκληση, και συμμετάσχει αποφασιστικά για να διαδραματίσει τον δικό της καθοριστικό ρόλο, στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου διαδικτύου. Ως πάροχος προηγμένων λύσεων πληροφορικής με μεγάλη εξειδίκευση στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, παρέχει ψηφιακές λύσεις που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν και να διασφαλίσουν θεαματικά την επαφή και την αλληλεπίδρασή τους, τόσο με τους πελάτες όσο και με τους συνεργάτες τους, αλλά και με τους ίδιους τους εργαζόμενους. 

###

Σχετικά με την Pylones Hellas

Η Pylones Hellas, μέλος του κυπριακού ομίλου P.M. Tseriotis Ltd, δραστηριοποιείται για περισσότερα από 23 χρόνια στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου. Η εταιρεία συνδυάζει υπηρεσίες τόσο ενός IT systems integrator όσο και ενός IT security integrator, καθιστώντας την πρωτοποριακό πάροχο για την ελληνική αγορά. Στηριζόμενη στο τρίπτυχο Ασφάλεια, Βελτιστοποίηση και Υψηλή Διαθεσιμότητα, οι λύσεις της Pylones Hellas, απευθύνονται σε μεγάλες εταιρείες όπως τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βιομηχανίες, εταιρίες στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων, και γενικότερα στις επιχειρήσεις που βασίζουν το business τους στο internet ενώ εξελίσσει διαρκώς, ακολουθώντας το παραπάνω τρίπτυχο, τις υποδομές των πελατών της, για τη παροχή με την σειρά τους, υψηλού επιπέδου ψηφιακών υπηρεσιών στους καταναλωτές. Στρατηγικοί συνεργάτες της Pylones Hellas είναι οι F5 Networks, HPE, IBM και Microsoft προσφέροντας πολυάριθμες λύσεις σε τομείς όπως η ασφάλεια, τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα, το storage, τα business critical συστήματα, τα datacenters και το cloud.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.pylones.gr| LinkedIn | Facebook Page| YouTube

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα