22 Νοεμβρίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο Larry Page αποχωρεί από CEO της Alphabet. Ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε κάποτε την Google

larry page explains why you shouldnt be creeped out by everything google is doing1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μια σημαντική αποχώρηση είναι γεγονός στην Alphabet (μητρική της Google). Ο CEO του κολοσσού, Larry Page, αποχωρεί από την θέση του CEO. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ξεκίνησε την Google το 1998.


Την θέση του στο «τιμόνι» της Alphabet θα πάρει ο τωρινός CEO της Google, Sundar Pichai.

Ο Larry Page μαζί με τον έτερο συνιδρυτή της Google, Sergey Brin, θα παραμείνουν στο ΔΣ της εταιρίας. Ο δεύτερος ήταν Πρόεδρος της Alphabet και επίσης αποχωρεί από τη θέση.

Όταν ο Larry Page ξεκίναγε την Google

Ο Larry Page σε ηλικία μόλις 6 χρονών, πήρε στα χέρια του το πρώτο του κομπιούτερ. Και αμέσως κατάλαβε το πάθος του για τους υπολογιστές. Στα 12 του, διάβασε μια βιογραφία του Nicola Tesla, ο οποίος πέθανε έχοντας χρέη, αφού έκανε πολλές επενδύσεις που δεν του απέφεραν τα αναμενόμενα. Κατάλαβε κάτι από αυτή την ιστορία: «Το να επενδύεις σε πράγματα δεν είναι καλό, αν δεν μπορείς να τα βγάλεις στον κόσμο, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι», όπως έχει σημειώσει ο Larry Page.

Τελικά, ο ίδιος αποφάσισε ότι θέλει να φτιάξει κάτι μεγάλο, με το βλέμμα… στο μέλλον. Ήθελε να οργανώσει τις πληροφορίες που υπάρχουν στον κόσμο, και ο καθένας να μπορεί να βρει αυτό που αναζητά, με μερικά κλικ. Τότε ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στην ιδέα, Page και Brin. Οι δυο τους πίστεψαν στο κοινό όραμα. Μέσα από τα φοιτητικά τους δωμάτια άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο νέο project. Μάλιστα, δανείστηκαν υπολογιστές από φίλους, έτσι ώστε να φτιάξουν ένα πρώτο δίκτυο.

Μετά από περίπου ένα χρόνο, αποφάσισαν να αδειοδοτήσουν την πλατφόρμα τους. Έψαξαν για επενδυτές. Αλλά κανείς δεν ήθελε το προϊόν τους. Όμως οι δύο φιλόδοξοι νέοι συνέχισαν να επιμένουν, αφού πίστευαν στην ιδέα τους. Συνέχισαν να αναπτύσσουν την μηχανή αναζήτησης, μέχρι να μπορέσουν να την βγάλουν στο κοινό οι ίδιοι. Σύντομα, η μηχανή αναζήτησης έγινε η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους χρήστες του Στάνφορντ.

Τότε προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα: Χρειάζονταν περισσότερους servers για να μπορέσουν να αντέξουν την ζήτηση του κοινού. Αλλά δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν περισσότερα κομπιούτερ. Τότε σκέφτηκαν να ρωτήσουν διάφορες βιβλιοθήκες, μήπως είχαν να τους δώσουν περισσευούμενος υπολογιστές. Τελικά, η Google παρέμεινε online και όσο πέρναγε ο καιρός, τράβαγε τα βλέμματα μεγάλων επενδυτών.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, το project των δύο νέων επιχειρηματιών «εκτοξεύτηκε». Και έγινε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα: Η Google

itspossible

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα