29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei μηνύει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το σίριαλ μεταξύ Huawei και ΗΠΑ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό αλλά έως και σήμερα ακόμη δεν φαίνεται η άκρη του τούνελ. Η τελευταία είδηση έχει να κάνει με μήνυση της Huawei στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ.


Πριν λίγες εβδομάδες η FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών) των ΗΠΑ αποφάσισε να κόψει την κυβερνητική χρηματοδότηση για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από Huawei και ZTE. Όπως αναφέρει στο ομόφωνο ψήφισμά της η FCC, δεν θα επιτρέπει πλέον στους παρόχους τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν κρατικές επιδοτήσεις για να αγοράσουν εξοπλισμό των δύο εταιριών, αφού σύμφωνα με την επιτροπή, δημιουργούνται απειλές για την ασφάλεια της χώρας.

Μία απαγόρευση όμως που πλήττει κυρίως τους μικρούς παρόχους τηλεπικοινωνιών καθώς οι μεγαλύτεροι χρησιμοποιούν εξοπλισμό από άλλες εταιρείες. Η Huawei δεν θα μπορούσε να κάτσει φυσικά με σταυρωμένα τα χέρια οπότε και ετοιμάζεται να μηνύσει την επιτροπή για να αντιστρέψει αυτή την απόφαση. Η κινεζική εταιρία αναμένεται να καταθέσει τη μήνυση εντός της εβδομάδας σε δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης.

Η Huawei αναφέρει πως η απόφαση της επιτροπής βασίζεται σε επιλεκτικές πληροφορίες, αβάσιμα συμπεράσματα και λανθασμένες υποθέσεις. Σύμφωνα με την κινεζική εταιρία, αυτές οι αδικαιολόγητες ενέργειες θα έχουν βαθιά αρνητικές επιπτώσεις στη συνδεσιμότητα των Αμερικανών με το διαδίκτυο, ειδικά σε αγροτικές περιοχές που δεν έχουν πλήρη κάλυψη κινητής τηλεφωνίας.

Χωρίς πρόσβαση στις λύσεις δικτύου της Huawei, οι μικρότερες εταιρίες θα χάσουν την ικανότητά τους να παρέχουν αξιόπιστες και υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου. Μία αλλαγή που θα επηρεάσει άμεσα σχολεία τα οποία βρίσκονται μακριά από μεγάλες πόλεις, νοσοκομεία και δημόσιες βιβλιοθήκες. Η Huawei αναφέρει επίσης πως λόγω του μειωμένου ανταγωνισμού στην αγορά του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ιδιαίτερα σε δίκτυα 5G, οι Αμερικανοί θα χρειαστεί να πληρώσουν και υψηλότερες τιμές για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών από την πλευρά της αναζητά τρόπους και λύσεις σχετικά με την οικονομική υποστήριξη των επαρχιακών τηλεπικοινωνιών. Νομοσχέδια στο Κογκρέσο έχουν προτείνει ένα ποσό μεταξύ 700.000.000 και 1 δις. δολαρίων. Σύμφωνα με την επιτροπή, μία εμπορική ένωση από επαρχιακούς παρόχους θα κοστίσει 1 δις. δολάρια στις δεκάδες εταιρίες που θα χρειαστεί να αλλάξουν εξοπλισμό.

RCR Wireless News

insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα