29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

DTP Ανοίγει ο δρόμος για την ενοποιήση των υπηρεσιών Microsoft, Facebook, Google & Twitter

1 min read
dims | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Attendees stick notes on a Facebook logo at F8, the Facebook's developer conference, Tuesday, April 30, 2019, in San Jose, Calif. (AP Photo/Tony Avelar )

0
(0)

Loading

Σύντομα οι χρήστες του Facebook θα αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο των δεδομένων τους, με την εισαγωγή ενός εργαλείου το οποίο τους επιτρέπει να εξάγουν μαζικά φωτογραφίες, βίντεο, ήχο αντί να τα αποθηκεύουν και να τα μεταφορτώνουν ένα ένα.


Μια νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους από το Facebook σε μια άλλη ηλεκτρονική υπηρεσία, ξεκινώντας από το Google Photos. Έρχεται ως μέρος του Data Transfer Project (DTP), μιας συμφωνίας μεταξύ της Google, της Microsoft, του Facebook και του Twitter για να καταστήσει εξαιρετικά εύκολη τη μεταφορά πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών.

facebook google photos logos hero 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Facebook εν τέλει βάσει των πιέσεων περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής προχώρησε στην συγκεκριμένη εφαρμογή, σχετικά με τη φορητότητα των δεδομένων, εναρμονίζοντας έτσι την πολιτική του σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο που θέσπισαν τρεις γερουσιαστές των ΗΠΑ το οποίο αναγκάζει τις εταιρίες κοινωνικών μέσων να επιτρέψουν στους χρήστες να μεταφέρουν τα δεδομένα τους από τη μια πλατφόρμα στην άλλη.

Πέρυσι, το Instagram που ανήκει στο Facebook επιβεβαίωσε ότι θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν τα δεδομένα τους από την πλατφόρμα.

Το εργαλείο μεταφοράς φωτογραφιών θα είναι διαθέσιμο πρώτα στους χρήστες της Ιρλανδίας και αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Για να έχετε πρόσβαση στο νέο εργαλείο, θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Facebook.

engadget

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα