Ρώσοι επιστήμονες δημιούργησαν νέους τύπους ατσαλιού ανθεκτικού στο κρύο
Νέους τύπους χάλυβα, που είναι ανθεκτικοί στο κρύο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στις κλιματολογικές συνθήκες της Αρκτικής, δημιούργησαν Ρώσοι επιστήμονες.
Μια σημαντική ανακάλυψη έκαναν Ρώσοι επιστήμονες αφού δημιούργησαν νέα είδη ατσαλιού με μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες της Αρκτικής.
Ειδικότερα, η επιστημονική έρευνα και ιδίως η ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας άρχισε το 2019 και δοκιμάστηκε επιτυχώς αυτό το φθινόπωρο.
Το σχέδιο διεκπεραιώθηκε από το Ρωσικό Κρατικό Επιστημονικό Κέντρο – Κεντρικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μηχανολόγων Μηχανικών (Tsniitmash), το οποίο ανήκει στην εταιρεία Atomenergomash, και τη Ρωσική Εταιρεία Χάλυβα.
Η εταιρεία Atomenergomash, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (26/11), υποστήριξε τα εξής:
«Το υλικό και η τεχνολογία είναι απαραίτητα σε έργα για την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στον Άπω Βορρά, μεταξύ άλλων περιοχών. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους, οι νέοι τύποι χάλυβα είναι ανώτεροι από τους υπάρχοντες τύπους ρωσικής και ξένου παραγωγής. Ταυτόχρονα, μπορούν να μειώσουν κατά ένα τέταρτο το κόστος κατασκευής εξοπλισμού για υγροποιημένο φυσικό αέριο».
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει θέσει ως έναν από τους πρωταρχικούς στόχους τη δημιουργία εσωτερικών τεχνολογιών για την παραγωγή, την αποθήκευση και τη μεταφορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Οι χάλυβες κράματος νικελίου που είναι ανθεκτικοί στο κρύο χρησιμοποιούνται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο για την κατασκευή εξοπλισμού, δεξαμενών και δοχείων για έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου.