20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οδηγός αγοράς Black Friday Παρασκευή 29-11-2019

1 min read
black 2951013 960 7201 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Επειδή πολύς ντόρος γίνεται γι αυτήν την ημέρα, σκεφτήκαμε κι εμείς με τη σειρά μας να πούμε τη γνώμη μας με όλο αυτό το παραλήρημα που θα επικρατήσει την εβδομάδα που μας έρχεται. Επικεντρωνόμαστε κυρίως στα προϊόντα τεχνολογίας.


1. Ψυχραιμία

Δεν χρειάζεται πανικός. Καθαρή σκέψη, ψυχραιμία και βαθιές ανάσες. Το κυριότερο συστατικό για μία επιτυχημένη αγορά, που στο τέλος δεν θα την μετανιώσετε είναι η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό. Μην πέσετε με τα μούτρα στην πρώτη προσφορά που θα δείτε.

2. Εντοπισμός του προϊόντος που θέλετε να αγοράσετε

Ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας είναι να εντοπίσετε τι ακριβώς χρειάζεστε και αν όντως το χρειάζεστε. Επειδή σας Έλληνες είμαστε αχόρταγοι καταναλωτικά το έχουμε μέσα στο DNA μας πρέπει να δείτε τις πραγματικές σας ανάγκες (ζούμε και δύσκολες εποχές), να βάλετε κάτω τα οικονομικά σας και να σκεφτείτε αν όντως αυτό που θέλετε να αγοράσετε το χρειάζεστε;;;

Είναι κάτι που θα βελτιώσει την προσωπική σας ζωή πχ αγορά Smart TV, αγορά μίας παιχνιδοκονσόλας παράδειγμα λέμε τώρα οκ; ;; Το χρειάζεστε για τη δουλειά σας;;; πχ αγορά νέου smartphone ή laptop ή tablet ή οτιδήποτε. Έχει χαλάσει η ηλεκτρική σας σκούπα και σας έχουν βγει τα χέρια να σκουπίζετε με τη κλασσική σκούπα χειρός;;;;; Και πολλά άλλα που ο καθένας από εμάς πρέπει να αναρωτηθεί.

Προσέξτε μην πέσετε κι εσείς ένα θύμα όλης αυτής της κατάστασης με τις πλασματικές ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά με την τόση πληροφορία που μας βομβαρδίζουν. Σκεφτείτε αν πραγματικά το χρειάζεστε και μην προβείτε σε επιπόλαιες κινήσεις.

Βέβαια είναι γεγονός ότι μπαίνουμε σιγά σιγά και στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και μία αγορά πάντα μας ανεβάζει τη ψυχολογία, οπότε τότε πάμε πάσο. 😉

3.Σημειώστε από τώρα τις τιμές

Έπρεπε να το είχατε κάνει αυτό από ….χθες. ΝΑΙ Τώρα ναι που διαβάζετε αυτό το άρθρο, σημειώστε την τιμή από το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε. Ψάξτε σε όλα τα καταστήματα Online για να βρείτε το προϊόν που σας ενδιαφέρει και σημειώστε την τιμή του.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που σας λέμε για να μπορέσετε κατόπιν να τη συγκρίνετε με την τιμή που θα έχει στις 29 του μηνός ή και στην εβδομάδα που μας έρχεται. Ουκ ολίγες φορές εντοπίσαμε προϊόντα να πωλούνται πιο ακριβά την Black Friday ή και σε περιόδους εκπτώσεων από τις υπόλοιπες ημέρες….  ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!!

4. Μην βιάζεστε

Καλά τώρα αυτό μην το δένετε και κόμπο. Αν έχετε την υπομονή να περιμένετε ανήμερα της Παρασκευής 29-11 τότε καλώς κι αυτό το λέμε γιατί μπορεί εκείνη την ημέρα το προϊόν σας να έχει τη μέγιστη δυνατή έκπτωση που μπορεί να έχει, παρόλο που από Δευτέρα ή ακόμα και από τώρα που μιλάμε έχουν ξεκινήσει οι προσφορές.

Βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος να εξαντληθούν και τα αποθέματα γιατί υπάρχει πάντα ένας περιορισμός αποθέματος, ζυγιάστε τα πράγματα και αναλόγως ενεργήστε.

5. Υπάρχει ένα ωραίο τετραψήφιο τηλέφωνο

Καλά δεν σας λέμε να γίνεται και ρουφ αλλά το 1520 είναι το τηλέφωνο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Με όμορφα γλυκά λογάκια, δεν χρειάζονται πολλές φανφάρες και τραμπουκισμοί, κάντε ένα τηλεφωνάκι αν εντοπίσετε κάτι κραυγαλέο ή κάτι που υποτιμάει τη νοημοσύνη σας και νοιώθετε ότι σας ενοχλεί σας καταναλωτή (εσείς θα το κρίνετε αυτό). Νομίζω ότι είναι πλέον καιρός κάποιοι επιτήδειοι να μπουν στη θέση τους γιατί αρκετό παραμύθι έχουμε φάει όλα αυτά τα χρόνια.

Το πιο σημαντικό σε μία αγορά (και όχι μόνο) είναι να είσαι συνειδητοποιημένος. Δεν πρέπει ποτέ να πέφτεις με τα μούτρα σε κάτι, πάντα πρέπει να φιλτράρεις την πληροφορία που δέχεσαι και αναλόγως να πράττεις…

Μην ξεχνάτε και τη CyberMonday που φέτος είναι στις 02-12-2019 ημέρα Δευτέρα 🙂

 

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα