25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

5G πότε θα έρθει στην Ελλάδα

1 min read
qualcomm1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Qualcomm είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην βιομηχανία της τεχνολογίας διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο, καθώς μεταβαίνουμε στην τεχνολογία 5G.


Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη Analyst Day, ο πρόεδρος της Qualcomm Cristiano Amon παρουσίασε έναν ολοκληρωμένο οπτικό χάρτη πορείας για την παγκόσμια ανάπτυξη δικτύων 5G. Οι εικόνες δείχνουν τις εκτιμήσεις ετοιμότητας ανά χώρα, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυσσόμενων χωρών.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέσα στον επόμενο χρόνο το 5G θα διατεθεί ευρέως στις μητροπόλεις των ΗΠΑ. Στη συνέχεια το 2021, αναμένεται να εξαπλωθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο χάρτης δείχνει ότι η μεσαία ζώνη (υπο-6GHz) παραλλαγή του 5G αναμένεται να εξαπλωθεί σε ευρεία κλίμακα μέσα στο 2020.

qualcomm | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι χώρες που αναμένεται να αναπτυχθεί σε μεγάλη έκταση είναι Καναδάς, Μεξικό, Βραζιλία, Χιλή, Αυστρία, Γαλλία, Τουρκία, Ινδία, Βιετνάμ, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Νότια Αφρική. Το ταχύτερο αλλά shorter-distance millimetre wave 5G αναμένεται να αναπτυχθεί στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Ρωσία το 2020.

Ωστόσο το τέλος του 2020 και μπαίνοντας στο 2021, οι Ευρωπαίοι θα χαρούν ιδιαίτερα αφού το 5G θα κυκλοφορήσει μαζικά σε πολλές χώρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, Βέλγιο, Ιταλίας κ.λ.π..

qualcomm 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Από την άποψη των chipset, ο Amon αναφέρει ότι το 5G θα είναι διαθέσιμο το 2020 σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, ξεκινώντας από τα τσιπ Snapdragon 6-, 7- και 8-series και μετέπειτα.

Τα premium-tier smartphones θα περιλαμβάνουν υποστήριξη 5G ανεξαρτήτου κάλυψης δικτύου.

gizmochina

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα