23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς να ενεργοποιήσετε το Android τηλέφωνο σας όταν το κουμπί λειτουργίας χαλάσει

1 min read
Android Power Featured1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Android Debug Bridge είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να εκτελέσετε ενέργειες στη Android συσκευή σας μέσω του υπολογιστή σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, εάν δεν λειτουργεί το κουμπί τροφοδοσίας και αν είναι εντελώς σβηστό.

Αφού ρυθμίσετε το ADB στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης του εντοπισμού σφαλμάτων USB στο τηλέφωνό σας, θα μπορείτε να στέλνετε εντολές στο τηλέφωνό σας.

Υποθέτοντας ότι το τηλέφωνό σας είναι απενεργοποιημένο, συνδέστε το στον υπολογιστή σας και εκτελέστε αμέσως τις ενέργειες για εκκίνηση της “fastboot” mode (γρήγορης εκκίνησης). Για την εκτέλεση της “fastboot” mode θα πρέπει να πατήσετε και να κρατήσετε συνεχόμενα το κουμπί “μείωση της έντασης” μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη εκκίνησης του τηλεφώνου.

Android Power Fastboot | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αφού γίνει αυτό, ανοίξτε ένα command prompt και πληκτρολογήστε adb devices για να ελέγξετε αν το τηλέφωνό σας εντοπίζεται. Εάν ο υπολογιστή σας το εντοπίσει, πληκτρολογήστε fastboot continue για να επιτρέψετε στο τηλέφωνό σας να ενεργοποιηθεί κανονικά.

Αφού γίνει αυτό, μπορείτε να αποσυνδέσετε το τηλέφωνό σας και να το χρησιμοποιήσετε κανονικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιες πιο κοινές εντολές της ADB όπως adb reboot για την επανεκκίνηση της συσκευής σας.

5. Μόλις η συσκευή σας ενεργοποιηθεί, αλλάξτε εντολές στα κουμπιά
Το κουμπί τροφοδοσίας δεν λειτουργεί, αλλά μπορείτε να ορίσετε ένα άλλο φυσικό κουμπί για να ξυπνήσετε την οθόνη. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι θα δουλέψει μόνο αν το τηλέφωνο είναι ακόμα σε λειτουργία, οπότε θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η μπαταρία δεν εξαντλείται ποτέ πλήρως.

Εφαρμογές όπως η Button Mapper, θα σας επιτρέψουν να διαμορφώσετε άλλα φυσικά κουμπιά, όπως τα χειριστήρια έντασης ή το κουμπί Bixby (διαθέσιμο σε ορισμένα τηλέφωνα της Samsung).

Ανοίξτε το Mapper Button και ακολουθήστε τις οδηγίες στην εφαρμογή για να της δώσετε τα δικαιώματα που χρειάζεται. Μόλις γίνει αυτό, θα δείτε μια λίστα με τα φυσικά κουμπιά σας.

Button Mapper | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πατήστε αυτό που θέλετε (για παράδειγμα, “Κουμπιά έντασης”) και στο επόμενο μενού πατήστε “Customize” (Προσαρμογή). Κάτω από την επιλογή “Single tap” (Απλό πάτημα) μπορείτε να επιλέξετε “Turn screen off” (Απενεργοποίηση οθόνης). Στο “Long Press” (παρατεταμένο πάτημα), επιλέξτε “Power dialog” (Επιλογές ενέργειας) για πρόσβαση στο μενού παροχής ενέργειας.

Δυστυχώς, το Button Mapper δεν σας επιτρέπει να ξυπνήσετε την οθόνη σας και δεν θα ενεργοποιηθεί εάν το τηλέφωνό σας είναι ήδη σβηστό.

Δεν λειτουργεί το κουμπί power
Είναι δυνατό να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας χωρίς το κουμπί λειτουργίας. Εφαρμογές όπως η Gravity Screen ή η Button Mapper σας επιτρέπουν να ξυπνήσετε την οθόνη σας ή να την απενεργοποιήσετε. Ωστόσο, το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι ενεργοποιημένο για να τα χρησιμοποιήσετε.

Εάν το τηλέφωνό σας είναι πλήρως απενεργοποιημένο, η χρήση του ADB είναι η καλύτερη μέθοδος για να το ενεργοποιήσετε υπό αυτές τις συνθήκες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μαζί με τις παραπάνω εφαρμογές, εφόσον αποφασίσετε να κρατήστε λίγο ακόμα το τηλέφωνό σας, μέχρι δηλαδή να διαλυθεί εντελώς !!!

Πηγή: SecNews.gr

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα