29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

WhatsApp: Κλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα και για χρήστες Android

1 min read
cfdd2cc7ec00c8ede3c3246c373d433c0262bfb81 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό οι χρήστες Android συσκευών θα μπορούν να κλειδώνουν την εφαρμογή χρησιμοποιώντας βιομετρική τεχνολογία και συγκεκριμένα το δακτυλικό αποτύπωμα.Η ανακοίνωση για την υποστήριξη του δακτυλικού αποτυπώματος έγινε χθες. Το χαρακτηριστικό αυτό ήταν ήδη διαθέσιμο για τους χρήστες iOS.

Για την ενεργοποίηση του νέου χαρακτηριστικού, οι χρήστες πρέπει να ακολουθήσουν την ακόλουθη διαδικασία: Ρυθμίσεις -> Λογαριασμός -> Απόρρητο -> κλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα. Εάν οι χρήστες κάνουν την παραπάνω διαδικασία, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το δακτυλικό τους αποτύπωμα για να ανοίξουν την εφαρμογή.

Fingerprints 182668331 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της WhatsApp, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το χρόνο που χρειάζεται για να κλειδωθεί η εφαρμογή αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα καλούνται συνεχώς να ξεκλειδώνουν την εφαρμογή αν δεν το θέλουν.

Επιπλέον, οι τηλεφωνικές κλήσεις δεν θα επηρεαστούν από τη νέα λειτουργία (δεν θα μπλοκαριστούν).

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι χρήστες iOS χρησιμοποιούν ήδη το δακτυλικό αποτύπωμα. Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων υιοθέτησε τους βιομετρικούς μηχανισμούς Touch ID και Face ID της Apple στις αρχές του έτους. Οι χρήστες iPhone, που τρέχουν το iOS 9 (και παραπάνω), μπορούν να ενεργοποιήσουν το Touch ID και το Face ID ανοίγοντας το WhatsApp και ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Ρυθμίσεις -> Λογαριασμός -> Απόρρητο -> Κλείδωμα οθόνης.

Πηγή: SecNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα