18 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Gmail μια πρακτική λειτουργία που ίσως δεν γνωρίζετε

1 min read
gmail1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τη διεύθυνσή σας στο Gmail, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε ποιος σας στέλνει μηνύματα; Παρακάτω θα δούμε τι μπορείτε να κάνετε, χρησιμοποιώντας απλά μερικούς επιπλέον χαρακτήρες στο email της Google.

Ας δούμε πρώτα κάτι που μπορεί να γνωρίζετε ήδη:

Μπορείτε να τοποθετήσετε μια τελεία (.) ανάμεσα σε οποιονδήποτε από τους χαρακτήρες στο όνομα χρήστη της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Το Gmail δεν την αναγνωρίζει σαν χαρακτήρα στο όνομα χρήστη. Την αγνοεί εντελώς.

Η προσθήκη τελειών μπορεί να είναι χρήσιμη σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεγάλου μήκους και πολλαπλών λέξεων. Διαχωρίζει τη σειρά των χαρακτήρων και διευκολύνει την ανάγνωση της διεύθυνσης.

Για παράδειγμα, εάν το email σας είναι techlog.gr@gmail.com, μπορείτε να το πληκτρολογήσετε σαν tech.node.gr@gmail.com και το Gmail θα εξακολουθεί να το βλέπει σαν την αρχική διεύθυνση. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το t.e.c.h.n.o.d.e.g.r.@gmail.com, αλλά είναι λίγο υπερβολικό.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τελειά στην αρχή ή το τέλος του ονόματος χρήστη σας ή να χρησιμοποιήσετε δύο ή περισσότερες διαδοχικά.

Ας δούμε τώρα τι μπορείτε να κάνετε με το σύμβολο συν (+).

Ναι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο συν (+) για να προσθέσετε οποιοδήποτε αριθμό λέξεων ή αριθμών στο τέλος του ονόματος χρήστη. Ακριβώς όπως και με την τελεία, το Gmail αγνοεί το σύμβολο συν και οτιδήποτε ακολουθεί. Έτσι μπορείτε να προσαρμόσετε και να δημιουργήσετε μια ατελείωτη σειρά διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τα ενημερωτικά δελτία (newletters) και ιστότοπους που απαιτούν κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εγγραφή, επειδή μπορείτε να προσθέσετε το όνομα του ιστότοπου για να οργανώσετε τα εισερχόμενά σας.

Για ποιον άλλο λόγο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο συν στη διεύθυνση σας; Αν υποψιάζεστε ότι ένας οργανισμός μπορεί να πουλήσει τις πληροφορίες σας.

Το τέχνασμα μπορεί να προσθέσει το όνομα της εταιρείας στην οποία καταχωρίσατε το emails σας. Έτσι αν δείτε το ίδιο email να χρησιμοποιείτε για να σας στέλνουν spam θα γνωρίζετε ποιος είναι ο ένοχος.

Πηγή: SecNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα