19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google: Android 10 από εδώ και πέρα και δεν σηκώνει κουβέντα :)

1 min read
android 10 pixel 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο κατακερματισμός του Android δηλαδή οι τόσες πολλές εκδόσεις Android που είναι εγκαταστημένες στα κινητά και tablets είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα  της Google.

Τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν χρήστες που εξακολουθούν να έχουν παλιές εκδόσεις όπως το Android 4.4 KitKat εγκατεστημένο στα κινητά τους τηλέφωνα. Για να μην αναφέρουμε προηγούμενες εκδόσεις του λογισμικού.

Η Google λοιπόν αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα για να δώσει λύσει σε αυτό το πρόβλημα υποχρεώνοντας τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν το Android 10 σε όλα πλέον τα κινητά τηλέφωνα που θα κυκλοφορούν στην αγορά από τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Η πιστοποίηση Google είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλες τις εταιρείες και για να πιστοποιηθεί μία συσκευή πρέπει να πληροί μία σειρά από προϋποθέσεις ανάμεσά σε αυτές είναι και οι υπηρεσίες της Google.

Σύμφωνα με  ένα νέο έγγραφο της Google που απευθύνεται σε κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, διευκρινίζεται ότι μόνο smartphones με Android 9 Pie, (προηγούμενη έκδοση του Android 10), μπορούν να κυκλοφορήσουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020. Με άλλα λόγια, όλα τα smartphones που θα κυκλοφορούν από την 1η Φεβρουαρίου, 2020 και μετά θα πρέπει να έχουν την τελευταία έκδοση λειτουργικού συστήματος δηλαδή Android 10.

w GMS Launch Approval Windows | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Με αυτόν τον τρόπο, θα  διασφαλιστεί ότι το σχεδόν το 90% των smartphones που θα φτάνουν στα καταστήματα καθ ‘όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους θα έχουν Android 10 ως λειτουργικό σύστημα, με τα αντίστοιχα επίπεδα προσαρμογής τους. Επιπλέον, γίνεται σαφές ότι αυτός ο μήνας θα είναι και ο τελευταίος που θα εγκρίνονται κινητά με Android Oreo, οπότε από το Νοέμβριο όλα τα smartphones για να φτάσουν στην αγορά θα πρέπει να  έχουν Android 9 Pie τουλάχιστον.

Φυσικά, να θυμάστε ότι η ημερομηνία πιστοποίησης δεν έχει καμία σχέση με την ημερομηνία κυκλοφορίας. Είναι πιθανό ότι πολλά από τα smartphones που έχουν πιστοποιηθεί με το Android 9 πριν από τις 31 Ιανουαρίου 2020 να κυκλοφορήσουν στους επόμενους μήνες, αλλά αυτό όμως μπορεί να γίνει σε περιορισμένο αριθμό συσκευών που θα κυκλοφορήσουν και το πρώτο τρίμηνο του 2020.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα