18 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το PlayStation 5 θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε standby mode

1 min read
acastro 180604 1777 playstation 0001.0.jpg.82f9e0cbc002a298de13b0f5f4d945ed1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η επόμενης γενιάς κονσόλα PlayStation θα καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής σε σχέση με το PS4.

Παρόλα αυτά, η ρύθμιση για την ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού εξοικονόμησης ενέργειας δεν θα είναι προεπιλεγμένη, αλλά προαιρετική. Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό από μία ανάρτηση της Ιαπωνικής εταιρείας Sony στο επίσημο blog για το PlayStation με τον τίτλο: «PlayStation Joins Forces with the United Nations to Combat Climate Change».

«Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επόμενης γενιάς κονσόλα PlayStation θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα αναστολής του παιχνιδιού (gameplay) με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση από ότι του PS4 (εκτιμούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με περίπου 0,5W)» γράφει ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan. «Αν έστω και ένα εκατομμύριο χρήστες ενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό, θα μπορούσε να εξοικονομηθεί ενέργεια αντίστοιχη με τη μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 1000 νοικοκυριών στις ΗΠΑ» σύμφωνα με τον Jim Ryan.

Και οι δύο κονσόλες, Xbox και PlayStation έχουν επικριθεί για τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας τους την ώρα που βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας. Σύμφωνα με μία έκθεση του 2014 του Συμβουλίου Άμυνας Φυσικών Πόρων (NRDC), το PlayStation καταναλώνει έως και 8,5W καθώς βρίσκεται σε λειτουργία αναμονής (standby mode). Και 8,5W είναι πολλά, αν συγκριθούν με τα 137W που καταναλώνει όταν κάποιος το χρησιμοποιεί για gaming ή με τα 89W κατά το video streaming σύμφωνα με την ίδια έκθεση. Με τον καιρό βεβαίως, η Sony επιθυμεί να βελτιώσει το ενεργειακό προφίλ της κονσόλας της.

Σε κάθε περίπτωση, η μείωση της κατανάλωση στο 0.5W είναι ένα εξαιρετικά θετικό βήμα προς τα εμπρός και θα έχει θετική επίδραση στο περιβάλλον, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι το PS5 ενδέχεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει με τον καιρό τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις του PS4. Βεβαίως, θα χρειαστεί το χαρακτηριστικό να ενεργοποιηθεί από τους χρήστες.

πηγή insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα