28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Samsung εγκαταλείπει σταδιακά τηv τεχνολογία LCD και επενδύει στην παραγωγή οθονών QD-OLED

1 min read
samsung tv qled ces 2017 02.jpg.28c26743603aa8074b032a2125b00dbf1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Την ώρα που η Samsung Display, θυγατρική της Samsung Electronics, μειώνει σταδιακά την παραγωγή πάνελ τεχνολογίας «LCD» (Liquid Crystal Display), παράλληλα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες να παράγει σε μεγαλύτερες ποσότητες πάνελ τεχνολογίας «QD-OLED» (Quantum-Dot Organic Light-Emitting Diode).

Ο CEO της Samsung Display, Lee Dong-hoon, δήλωσε στην εφημερίδα The Korea Herald ότι «η εταιρεία καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες» για να λανσάρει πάνελ τεχνολογίας QD-OLED στο εγγύς μέλλον. Παρόλα αυτά, η μητρική εταιρεία δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει οποιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο για την παραγωγή οθονών τεχνολογίας QD-OLED μέχρι στιγμής. Αποφασίστηκε πάντως αυτό το μήνα να κλείσει μία από τις γραμμές παραγωγής LCD Gen.8.5 με μηνιαία παραγωγή 90 χιλιάδων μονάδων στην πόλη Asan, της επαρχίας Chungcheong και τον ερχόμενο μήνα να κλείσει μία ακόμα γραμμή παραγωγής 30 χιλιάδων μονάδων.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία συνήθιζε να παράγει 250 χιλιάδες πάνελ τεχνολογίας LCD στις γραμμές παραγωγής της στη Νότιο Κορέα σε μηνιαία βάση. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung Display πρόκειται να μετατρέψει μία από τις γραμμές παραγωγής που προορίζεται να κλείσουν σε γραμμή παραγωγής πάνελ τεχνολογίας QD-OLED.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν την θυγατρική της Samsung Electronics να πραγματοποιεί επενδύσεις σχεδόν $8,3 δισεκατομμυρίων στη τεχνολογία QD-OLED τον Απρίλιο που μας πέρασε, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα.

OLED_LCD_oled_panel.jpg.925f6e7ffebbcadfa5b03606d91c1c30.jpg

Η τεχνολογία QD-OLED είναι ένα υβρίδιο των τεχνολογιών Quantum Dot και Organic Light-Emitting Diode και με απλά λόγια χρησιμοποιεί μπλε αυτόφωτα εικονοστοιχεία OLED πάνω από τα οποία έχει τοποθετήσει ένα κόκκινο και ένα πράσινο χρωματικό φίλτρο Quantum Dot (ink-jet printed στο πάνελ τεχνολογίας OLED με τη χρήση τεχνολογίας εκτύπωσης ink-jet σε συνεργασία με την Kateeva) για τη μετατροπή του μπλε φωτός σε κόκκινο και πράσινο. Το πιθανότερο είναι ότι η Samsung Electronics θα χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία στις νέες τηλεοράσεις της, για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά.

Η τεχνολογία QD-OLED καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τη τεχνολογία LCD, και λέγεται ότι θα δώσει τη δυνατότητα στη Samsung να ξεπεράσει σε φωτεινότητα και χρωματική απεικόνιση τις τηλεοράσεις της LG Display.

180329_QD_OLED.png.36a02a81762e414b7fba7702215c880f.png

πηγή https://www.insomnia.gr/articles/google/android/android-10-officially-announced/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα