17 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι Xiaomi, Oppo και vivo δημιουργούν μία «cross-brand» υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων

1 min read
mi2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Κινέζικη εταιρεία Xiaomi ανακοίνωσε σήμερα την «Inter-Transfer Alliance» της οποίας στόχος είναι η δημιουργία μίας υπηρεσίας διαμοιρασμού/ μεταφοράς αρχείων στα πρότυπα του AirDrop.

H πλατφόρμα που ετοιμάζεται είναι για την ώρα σε φάση «open beta» και θα επιτρέπει σε συσκευές ανεξαρτήτου μάρκας και εταιρείας να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και αρχεία με ένα απλό «swipe» ή με ένα απλό «click».

Σύμφωνα με τη Xiaomi, η ανταλλαγή ή ο διαμοιρασμός των αρχείων δεν θα χρησιμοποιεί πολύ μπαταρία, ούτε θα χρησιμοποιεί mobile data (4G) αλλά ούτε και κάποιο app τρίτου – αφού θα βασίζεται στο Bluetooth. Οι ταχύτητες θα φτάνουν έως και στα 20MB/s οπότε και μία ταινία 720p θα χρειάζεται περίπου δύο λεπτά για να μεταφερθεί από το ένα κινητό στο άλλο.

Τη συμμαχία για την ώρα αποτελούν οι εταιρείες Xiaomi, Oppo και vivo ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρώτη ουσιαστικά ελέγχει τα «sub-brands» (ή τις θυγατρικές αν θέλετε) Blackshark, Pocophone, Redmi, Youpin, Meitu και Sunmi αλλά και ότι οι Oppo και vivo είναι «αδερφικά brands» με τα OnePlus, Realme, imoo και iQOO (όλες τους είναι μάρκες της εταιρείας BBK Electronics), η λίστα με τις εταιρείες/ brands είναι πολύ μεγαλύτερη.

mi1.png.589a22de6ed444d12cbe05e437d09226.png

πηγή https://www.insomnia.gr/articles/hardware/xiaomi/xiaomi-oppo-vivo-inter-transfer-alliance-file-transfer-service/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα