Το Facebook ετοιμάζει το δικό του κρυπτονόμισμα για το 2020

Σύμφωνα με το BBC, το Facebook πρόκειται να ανακοινώσει το δικό του κρυπτονόμισμα μέσα στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Η εταιρεία, αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το νόμισμα της το καλοκαίρι, και λίγο αργότερα θα ξεκινήσει τις δοκιμές. Στο Facebook, εσωτερικά, αναφέρονται στο κρυπτονόμισμα ως «GlobalCoin», και αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε περίπου δέκα με δώδεκα χώρες, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αγορές ή ασφαλείς πληρωμές χωρίς την ανάγκη τραπεζικού λογαριασμού. Πρώτα βεβαίως, θα πρέπει να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια από τεχνικής άποψης ή από ρυθμιστικής/ νομικής άποψης, και για αυτό, όπως αναφέρει το BBC, ο Mark Zuckerberg συναντήθηκε τον περασμένο μήνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, για να συζητήσουν τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που υπάρχουν για το επερχόμενο ψηφιακό νόμισμα.

Είναι πιθανόν να συζητήθηκε και η στάση της Ινδίας, που κρατάει εχθρική στάση προς τα κρυπτονομίσματα. Η αγορά της Ινδίας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το Facebook, αφού ευελπιστεί να πείσει τους Ινδούς που εργάζονται στο εξωτερικό να στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους που ζουν στην Ινδία μέσω του WhatsApp.

Το Facebook επίσης βρίσκεται σε συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ καθώς και με διάφορες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών χρημάτων και του συναλλάγματος όπως η Western Union, για λειτουργικά ή ρυθμιστικά ζητήματα που σχετίζονται με το κρυπτονόμισμα που ετοιμάζει. Το κρυπτονόμισμα, ενδέχεται να έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί ένα «stablecoin» με την αξία του να είναι συνδεδεμένη με αυτή του Αμερικανικού δολαρίου η με του Ευρώ ώστε να μετριαστεί η μεταβλητότητα που συνήθως χαρακτηρίζει τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

πηγή

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2970