25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Amazon Music: Νέα υπηρεσία music streaming από την Amazon

1 min read
Amazon is preparing to add a big new weapon to its Spotify killing music arsenal1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Παρόλο που η Amazon θα λέγαμε δεν είναι στον χαρακτήρα να είναι ανταγωνιστική με τους υπόλοιπους παίχτες της αγοράς, παρ’ όλα αυτά ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει πάρει πολλά ρίσκα τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών του. Έτσι από ότι φαίνεται η εταιρεία θα επιταχύνει τις προσπάθειές της στο τμήμα ήχου, και σύμφωνα με πληροφορίες “μαγειρεύει τόσο τον “δολοφόνο” των Apple AirPods όσο και έναν βασικό αντίπαλο για το Spotify.

Φυσικά, η Amazon Music είναι ήδη εδώ, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε πάνω από 2 εκατομμύρια hand-curated τραγούδια στα μέλη της Prime συνδρομής χωρίς πρόσθετη χρέωση, καθώς και υπηρεσίες απεριόριστου streaming ad-free έναντι 9,99 δολαρίων το μήνα, με μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη 50 εκατομμυρίων κομμάτων. Ενώ αυτή η τιμή δεν διαφέρει από τις μηνιαίες χρεώσεις που χρεώνει η Spotify και η Apple για τα κορυφαία προϊόντα τους, η Amazon Music Unlimited πρόσβαση κοστίζει 7,99 δολάρια για τα μέλη Prime και 3,99 δολάρια για την Echo μόνο ακρόαση.

Ξεκινώντας αρκετά σύντομα, θα μπορούσε να προστεθεί μια άλλη βαθμίδα υπηρεσιών σε αυτό το ήδη ισχυρό lineup, στοχεύοντας άμεσα στη δημοφιλή ελεύθερη επιλογή του Spotify. Σύμφωνα με την αναμφισβήτητα συνδεδεμένη εσωτερική πηγή του Billboard, οι χρήστες θα πρέπει φυσικά να τους προβάλλονται διαφημίσεις για να ακούσουν μουσική δωρεάν στα τηλέφωνα, τα tablets και τα smart spekaers. Δεν είναι απολύτως σαφές πώς η νέα υπηρεσία μουσικής Amazon μπορεί να επισημανθεί ή να διατεθεί στην αγορά, αλλά μια άλλη αρκετά προφανής προσδοκία είναι ότι θα περιέχει έναν “περιορισμένο κατάλογο”.

Ο εν λόγω κατάλογος έχει αποκτηθεί με μία προσφορά στην οποία η Amazon Προτιμά να πληρώσει τα νόμιμα δικαιώματα άνα ροή κομματιού παρά να εκχωρίσει τα έσοδα από τις διαφημίσεις, κάτι που ακούγεται σαν μια αρκετά επικίνδυνη συμφωνία για την Amazon. Όμως, σε αντίθεση με το Spotify, ο γίγαντας της τεχνολογίας με έδρα το Σιάτλ μπορεί να χάσει χρήματα στην επιχείρηση music streaming βραχυπρόθεσμα για να παίξει το μακρύ παιχνίδι και να προσελκύσει ελεύθερους χρήστες που μπορούν να μετατραπούν σε συνδρομητές που πληρώνουν.

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η Amazon αναμένεται επίσης να προωθήσει αυτή την δωρεάν υπηρεσία υποστήριξης διαφημιζόμενων σε στενή σχέση με τa Εcho smart speakers, με στόχο να ενισχύσει τη δημοτικότητα και την προστιθέμενη αξία και των δύο προϊόντων. Είναι ενδιαφέρον ότι από στιγμή σε στιγμή αναμένουνε την κυκλοφορία της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

George S. Metallidis

TechNode.gr – Νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα