26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple προσέλαβε τον επικεφαλής των ηλεκτρικών powertrains της Tesla

1 min read
tesla.jpg.0a50a1fa8b7cc7092c4b5518161fa7541 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μπορεί η Apple να έκανε ένα βήμα προς τα πίσω όσον αφορά στο τμήμα «αυτό-οδηγούμενων» οχημάτων που στελέχωσε πριν από μερικά χρόνια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι βρίσκεται εκτός… πλάνων, αν κρίνουμε από την τελευταία υψηλού προφίλ πρόσληψη που έκανε.

Η εταιρεία με έδρα το Cupertino της California, προσέλαβε τον επικεφαλής ανάπτυξης των ηλεκτρικών powertrains της Tesla, Michael Schwekutsch, που αναλαμβάνει την θέση του Senior Director of Engineering του Special Project Group της Apple (το τμήμα της εταιρείας που περιλαμβάνει και τα αυτόνομα οχήματα). Μπορεί να μην γνωρίζουμε ποια ακριβώς θα είναι η δουλειά του στην Apple, ωστόσο η εμπειρία του μιλάει από μόνη της.

Η ιστοσελίδα Electrek επεσήμανε ότι ο Michael Schwekutsch έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη ηλεκτρικών drivetrains, εμπειρία που δεν απέκτησε μόνο στην Tesla, αφού μπορεί να είχε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοτέρ του δεύτερης γενιάς Roadster και του Semi, όμως εργάστηκε και στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοτέρ της BMW i8, της Porsche 918 Spyder και του Fiat 500e μεταξύ άλλων. Λογικά, περιμένουμε να κάνει κάτι παρόμοιο και στην Apple, αλλά βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Η πρόσληψη του Michael Schwekutsch δεν σηματοδοτεί απαραίτητα την επιστροφή της Apple στην κατασκευή και παραγωγή του πρώτου της αυτό-οδηγούμενου οχήματος. Λέγεται, ότι η Apple θα συνεργαστεί με την VW πάνω σε αυτόνομα οχήματα που θα μετακινούν τους υπαλλήλους της μεταξύ των γραφείων της. Οπότε ενδέχεται η πρόσληψη του, να αφορά σε αυτά τα σχέδια. Παρόλα αυτά, μία τέτοια υψηλού προφίλ πρόσληψη για ένα τόσο μικρό έργο δεν είναι κάτι συνηθισμένο, και το χρονικό σημείο που έγινε –άφησε την Tesla και ξεκίνησε να εργάζεται στην Apple μέσα στο Μάρτιο- δεν μοιάζει τυχαίο και φαίνεται να προσεγγίστηκε. Ότι και να κάνει, η Apple πιστεύει ότι είναι απαραίτητος για τα σχέδια της.

πηγή insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα