19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

PewDiePie: Tο PewCrypt ransomware έχει πάρει άσχημες διαστάσεις

1 min read
pewdiepie1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αν και ξεκίνησε ως ένα αστείο, το PewCrypt ransomware έχει πάρει άσχημες διαστάσεις. Οι οπαδοί του γνωστού Youtuber, PewDiePie έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ακραίες μεθόδους για να εξασφαλίσουν ότι το κανάλι του ειδώλου τους θα φτάσει τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές το συντομότερο δυνατόν.

Η τελευταία τους ενέργεια περιλαμβάνει ένα στέλεχος ransomware το οποίο κλειδώνει τα αρχεία των χρηστών απεριόριστα έως ότου ο PewDiePie κερδίσει 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

Γνωστό ως PewCrypt, το Java-based ransomware κρυπτογραφεί τα αρχεία χρηστών και θα ανακτηθούν όταν αποφασίσουν οι δημιουργοί του. Είναι γνωστό και ως PewDiePie ransomware, είναι κακώς γραμμένο και αποτελεί μια τροποποιημένη έκδοση του ShellLocker ransomware.

Να σημειώσουμε ότι ένα άλλο στέλεχος ransomware με θέμα τον PewDiePie το οποίο εμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, κλείδωσε τα αρχεία χωρίς καμία μέθοδο ανάκτησης, με αποτέλεσμα να χαθούν για πάντα.

Το PewCrypt κρυπτογραφεί τα αρχεία σωστά, αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Αντ ‘αυτού, τα θύματα πρέπει να περιμένουν έως ότου ο PewDiePie κερδίσει πάνω από 100 εκατομμύρια followers προτού τους επιτραπεί να αποκρυπτογραφήσουν οποιοδήποτε από τα αρχεία που έχουν προσβληθεί.

Δεδομένου ότι ο PewDiePie έχει 90 εκατομμύρια συνδρομητές επί του παρόντος, μάλλον θα είναι μεγάλη η αναμονή για τα θύματα. Το χειρότερο είναι ότι το PewCrypt απειλεί επίσης να διαγράψει το κλειδί κρυπτογράφησης του χρήστη για πάντα, σε περίπτωση που το T-series φτάσει πρώτο τα 100 εκατομμύρια.

Ευτυχώς, ο συντάκτης του PewCrypt συνειδητοποίησε τις συνέπειες σε περίπτωση που ένα θύμα καταθέσει καταγγελία στις αρχές. Απελευθέρωσε τον πηγαίο κώδικα του ransomware στο GitHub και το εργαλείο αποκρυπτογράφησης που βασίζεται στην γραμμή εντολών.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα Emsisoft είχε ήδη ξεκινήσει μια εφαρμογή decrypter για το PewCrypt. Έτσι, σε περίπτωση που τα αρχεία σας επηρεάζονται από το ransomware, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να τα επαναφέρετε προτού ο PewDiePie φτάσει τα 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

πηγή secnews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα