29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

BAT σε EXE εύκολη μετατροπή

1 min read
download | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αρχεία BAT σε EXE: Τα scripts είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκτέλεσης εντολών, ειδικά αν χρειάζεται να τις εκτελέσετε για προγραμματισμένες εργασίες στον υπολογιστή σας. Φυσικά ένα script μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα αν υπάρχει κάποιος περιορισμός που σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε αρχεία BAT, μπορείτε να μετατρέψετε τα BAT σε EXE.

Η μετατροπή ενός αρχείου BAT σε EXE είναι απλή αλλά υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που αξίζει να αναφέρουμε. Αν ένα script εκτελείται στη γραμμή εντολών, συνήθως εμφανίσει τα αποτελέσματα, π.χ., μια τιμή ping που παίρνετε μέσα από την ίδια τη γραμμή εντολών. Αν μετατρέψετε ένα αρχείο BAT σε EXE, το EXE θα μπορεί να τρέξει σωστά, αλλά δεν θα έχει κάποιο GUI για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων. Μπορείτε όμως να το επεξεργαστείτε το BAT για να επιτρέψετε την εμφάνιση των αποτελεσμάτων και εκτός της γραμμής εντολών.

BAT σε EXE

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να μετατρέψετε ένα αρχείο BAT σε EXE. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις εφαρμογές BAT to Exe ή BAT 2 EXE.. Και οι δύο λειτουργούν λίγο πολύ το ίδιο, αλλά το BAT to EXE έχει μερικά πρόσθετα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι και ένας επεξεργαστής script.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα αρχείο BAT μέσα σε ένα φάκελο. Τρέξτε το BAT 2 EXE και στο GUI που θα ανοίξει επιλέξτε το φάκελο στον οποίο είναι αποθηκευμένο το αρχείο BAT που θέλετε να μετατρέψετε σε EXE. Στη συνέχεια, επιλέξτε που θέλετε να αποθηκεύσετε το EXE που θα δημιουργηθεί.

Δώστε στην εφαρμογή λίγα δευτερόλεπτα για την μετατροπή και το EXE θα αποθηκευτεί στη θέση που ορίσατε. Θα έχει το ίδιο όνομα με το BAT από το οποίο δημιουργήθηκε. Με ένα διπλό click μπορείτε να τρέξετε το νέο σας αρχείο. Μπορεί να χρειαστεί να επαληθεύσετε το UAC για να τρέξετε την εφαρμογή.

Να αναφέρουμε ότι το EXE δεν μπορεί να εγκατασταθεί αφού προέρχεται από ένα script. Θα λειτουργεί σαν μια φορητή εφαρμογή που μπορείτε να τρέξετε από διάφορα εργαλεία αυτοματοποίησης.

Για τα EXE που απαιτούν άδεια διαχειριστή για την εκτέλεσή τους, το εργαλείο που χρησιμοποιείτε για την εκτέλεση του αρχείου θα πρέπει να έχει κάποιο τρόπο αυτοματοποίησης της διαδικασίας επαλήθευσης του UAC.

πηγή iGuru.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα