Το Youtube προσπαθεί να περιορίσει τα dislikes

Το YouTube έχει πλήρη επίγνωση της πιθανότητας κατάχρησης του κουμπιού dislike και σύντομα θα λάβει μέτρα για να κάνει τους viewers να σκέφτονται προσεκτικά πριν πατήσουν dislike...

Το YouTube έχει πλήρη επίγνωση της πιθανότητας κατάχρησης του κουμπιού dislike και σύντομα θα  λάβει μέτρα για να κάνει τους viewers να σκέφτονται προσεκτικά πριν πατήσουν dislike. Ο διευθυντής διαχείρισης έργων, Tom Leung, δημοσίευσε μια ενημέρωση αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτοντας ότι το YouTube συζητά λύσεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εξάπλωση των “dislikes”. Θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τις μετρήσεις βαθμολογίας από προεπιλογή, να απαιτήσει μια εξήγηση για αυτήν την απόφαση, να αφαιρέσει απλώς την αρνητική αρίθμηση ή ακόμα και να αφαιρέσει εντελώς τις αρνητικές απαντήσεις.

Ο Leung γρήγορα αναγνώρισε ότι πολλές από αυτές τις προσεγγίσεις έχουν μειονεκτήματα. Ζητώντας μια εξήγηση θα δημιουργούσε όλα τα είδη υλικοτεχνικών υποδομών πέρα ​​από την επιβράδυνση και την άρση των dislikes θα θεωρούταν ακραία και όχι πολύ «δημοκρατική». Ο διευθυντής πρόσθεσε ότι το YouTube μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις εάν δεν είναι καλύτερες από το status quo. Παρουσιάστηκε τις συζητήσεις σε πρώιμο στάδιο ακριβώς για να ενθαρρύνει την ανατροφοδότηση από τους δημιουργούς που θα μπορούσαν να έχουν πιο αποτελεσματικές λύσεις.

Μια αύξηση των dislikes δεν θα εξοντώσει απαραιτήτως τις πιθανότητες ενός βίντεο, αλλά θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των συστάσεων και να περιορίσει την πιθανή προβολή του βίντεο.

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://www.engadget.com/2019/02/03/youtube-experiments-could-prevent-dislike-abuse/?guccounter=1

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950