Το Twitter ακόμα να βρει τον τρόπο πως μπορεί ο χρήστης να κάνει edit τα tweets του

Είμαστε πλέον στο 2019 και, σε δύο μήνες, το Twitter θα γίνει 13 ετών. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που ξεκίνησε το 2006, αλλά ένα πράγμα ακόμα παραμένει σαν μια ανοιχτή πληγή...

Είμαστε πλέον στο 2019 και, σε δύο μήνες, το Twitter θα γίνει 13 ετών. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που ξεκίνησε το 2006, αλλά ένα πράγμα ακόμα παραμένει σαν μια ανοιχτή πληγη: την αδυναμία να μπορεί ο χρήστης να επεξεργαζεται τα tweets.

Αυτή η λειτουργία έχει συζητηθεί αρκετά όχι μόνο για να μπορεί επεξεργαστεί τα ενοχλητικά τυπογραφικά λάθη αλλά και να διευκρινίζει λανθασμένες δηλώσεις. Γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι θα μπορούσε να  ανοίξει ο ασκός του Αιόλου , ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης έχει προσεγγίσει προσεκτικά τον τρόπο εφαρμογής αυτού του χαρακτηριστικού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jack Dorsey παρόλο που έχει μερικές ιδέες, δυστυχώς εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται.

Σε μια συνέντευξη για την Joe Rogan Experience, η Dorsey εξηγεί γιατί το Twitter δεν είχε αυτό το χαρακτηριστικό από την αρχή.

Είχε να κάνει με το γεγονός ότι όλη η φιλοσοφία και το στήσιμοήταν με SMS, όπου δεν υπάρχουν αναλήψεις. Αυτό μπορεί να ήταν κατανοητό το 2006, αλλά όχι σήμερα. Υπάρχει, φυσικά, ένας βαθύτερος λόγος πίσω από αυτόν τον φόβο.

Είναι πολύ εύκολο να χαθείτε στο Twitter, και δεν εννοούμε μόνο τον εθισμό. Είναι εύκολο να χαθείς σε ένα νήμα της συζήτησης, ξεχνώντας ποιος ήταν ο πρώτος συντακτης του νήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Twitter δοκιμάζει πρόσφατα ένα χαρακτηριστικό “Original Tweeter”.

Η δυνατότητα επεξεργασίας των tweets, ενώ είναι βολική, μπορεί ομως να οδηγήσει σε σενάρια όπου ο Twitter μια θα λέει και την άλλη θα ξελεει. Θα προκαλούσε επίσης σύγχυση το γεγονός να μην γνωρίζουν οι υπόλοιποι τις αντιδράσεις των άλλων.

Ο Dorsey παραδέχεται ότι σκέφτονταν να μπορούν να δείξουν το πρωτότυπο μη επεξεργασμένο tweet, μόνο για αποδείξεις.

Μια εναλλακτική λύση για την επεξεργασία tweets, που ο Dorsey προτείνει, είναι να καθυστερήσει την αποστολή ενός τιτίβισματος για 5 έως 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα μπορει να δώσει στους Twitter αρκετό χρόνο για να προβληματιστούν και να διορθώνουν τα tweets τους πριν την οριστική υποβολή τους .

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Twitter, αυτό πιθανότατα θα τους οδηγήσει σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Kirilos00

Πηγή

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967