22 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Apple: ban στο Facebook γιατί παρακολουθεί εφήβους – Facebook Research

1 min read
Η Apple Inc ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ότι απαγόρευσε την πρόσβαση στην Facebook Inc από ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε επιχειρήσεις να ελέγχουν τα iPhone που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί τους.
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Apple Inc ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ότι απαγόρευσε την πρόσβαση στην Facebook Inc από ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε επιχειρήσεις να ελέγχουν τα iPhone που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί τους.

Σύμφωνα με την Apple, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποίησε το πρόγραμμα για να καταγράφει τις διαδικτυακές συνήθειες των εφήβων.

Apple

Η Αpple διαθέτει ορισμένα πιστοποιητικά που επιτρέπουν σε επιχειρήσεις να έχουν τον πλήρη έλεγχο στα iPhone των υπαλλήλων τους.

Τα πιστοποιητικά (certificates) παρέχουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να εγκαθιστούν εφαρμογές από απόσταση, να παρακολουθούν τη χρήση της συσκευής αλλά και των εφαρμογών. Επιπλέον οι εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτά τα πιστοποιητικά, μπορούν να διαγράφουν δεδομένα που ανήκουν στην επιχείρηση και είναι αποθηκευμένα στα iPhone.

Η Αpple σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα (Developer Enterprise Program) για εταιρείες των οποίων το προσωπικό χρησιμοποιεί iPhone για εσωτερικές λειτουργίες. Οι απαιτήσεις για το ιδιωτικό απόρρητο δεν επιτρέπουν την χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος σε τηλέφωνα που είναι για προσωπική χρήση.

Apple ban Facebook: Πως ξεκίνησε η ιστορία;

Την Τρίτη, το TechCrunch ανέφερε ότι το Facebook πληρώνει χρήστες ηλικίας έως και 13 ετών να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή που ονομάζεται Facebook Research. Η εφαρμογή χρησιμοποιούσε τα εργαλεία της Αpple και ζητούσε από το χρήστη του iPhone την άδεια να εγκαταστήσει ένα λογισμικό εικονικού ιδιωτικού δικτύου που μπορεί να παρακολουθεί τις συνήθειες περιήγησης.

Μετά την αποκάλυψη η Αpple έκοψε την πρόσβαση στο Facebook από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναφέροντας ότι το πρόγραμμα ήταν “αποκλειστικά για την εσωτερική διανομή εφαρμογών σε έναν οργανισμό”.

“Το Facebook χρησιμοποιεί τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου για να διανείμει μια εφαρμογή συλλογής δεδομένων στους καταναλωτές, γεγονός που αποτελεί σαφή παραβίαση της συμφωνίας που είχε με την Αpple.”

 

Πηγή https://iguru.gr/2019/01/30/apple-ban-facebook/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα