25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα Windows 10 επιτέλους ξεπερνούν σε χρήση τα Windows 7

1 min read
usage stats show windows 10 puts windows 8 1 to shame after just 7 days 488717 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

netanalytics μερίδιο αγοράς

Τα Windows 10 της Microsoft ξεπέρασαν τελικά τα Windows 7 σε χρηση, σύμφωνα με την NetAnalytics, μια εταιρεία αναλυτών που παρακολουθεί τη χρήση των Windows σε πραγματικούς χρήστες ανά τον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο, τα Windows 10 ξεπέρασαν τα Windows 7 για πρώτη φορά, σύμφωνα με την NetAnalytics . Το μερίδιο αγοράς των Windows 10 για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές σε συνδυασμό έφθασε το 39,22%, έναντι 36,90% για τα Windows 7. Αυτή είναι μια μετατόπιση από το Νοέμβριο, όταν τα Windows 7 κατείχαν το μερίδιο της αγοράς με 38,89% ενώ των Windows 10 ήταν 38,14%.

Για όλο το 2018, το μερίδιο αγοράς των Windows 10 αυξήθηκε κατά 7 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το μερίδιο των Windows 7 μειώθηκε κατά περίπου το ίδιο ποσοστό.

Η NetAnalytics δεν εξήγησε την ξαφνική αύξηση του μεριδίου αγοράς, αν και αυτό οφείλεται ενδεχομένως στην παραδοσιακή πτώση στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στις αργίες.

Ιστορικά, το μερίδιο αγοράς των Windows 10 έχει αυξηθεί, παρόλο που μήνα με το μήνα έπεφτε μία ή δύο φορές – πράγμα που σημαίνει ότι τα Windows 7 θα μπορούσαν να ξαναφτάσουν στην κορυφή – αν και το πλεονέκτημα των 2,3 ποσοστιαίων μονάδων των Windows 10 φαίνεται αρκετά σταθερό σε αυτό το σημείο.

Η NetAnalytics συλλέγει δεδομένα από τα προγράμματα περιήγησης (browsers) των περίπου 100 εκατομμυρίων web session, τα οποία διανέμονται ευρέως σε χιλιάδες ιστότοπους, σύμφωνα με την εταιρεία. Tα προγράμματα περιήγησης έχουν αυτήν την δυνατότητα αναφοράς του λειτουργικού συστήματος του οποίου είναι εγκατεστημένα.

Η Microsoft δήλωσε ότι τα Windows 10 είναι πλέον εγκατεστημένα σε 700 εκατομμύρια συσκευές, όπου βέβαια αυτό το νούμερο εξακολουθεί να είναι χαμηλό σύμφωνα πάντα με τον υψηλό στόχο της εταιρείας το 1 δισεκατομμύριο συσκευές.

Η Microsoft πάντως πρέπει τώρα πλέον να πείσει τους χρήστες των Windows XP (4,54%, σύμφωνα με NetAnalytics) και των Windows 8,1 (4,45%) να κάνουν την μετάβαση στο νέο αυτό λειτουργικό σύστημα Windows 10 κάτι που πιστεύουμε ότι δεν είναι τόσο καλή ιδέα αφού πλέον έχει σταματήσει το δωρεάν upgrade από τον Ιανουάριο του 2018 οι χρήστε τώρα καλούντα να πληρώσουν περίπου 105 Ευρώ για αναβάθμιση στα Windows 10 Home.

Τα Windows 10 ξεκίνησαν τη διανομή τους στις 29 Ιουλίου 2015.

Γιατί αυτό έχει σημασία: Όποια και αν είναι η γνώμη σας για τα Windows 10 από θετική έως πολύ αρνητική και έως πάρα πολύ αρνητική – οποιοδήποτε νέο PC που αγοράζετε είναι πλέον με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι ο χρόνος ευνοεί τα Windows 10.

kirilos2000

Πηγή: pcworld.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα