27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Pro Evolution Soccer 2019 Review

1 min read
pes | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το PES 2019 lite είχε ανακοινωθεί πριν από λίγο καιρό με την Konami να ανακοινώνει μαι έκδοση η οποία θα έχει ένα μέρος του κανονικού παιχνιδιού και όλων των λειτουργιών του.

Στην ουσία λοιπόν όπως καταλάβετε και εσείς πρόκειται για ένα “demo” με περισσότερο και πιο πλούσιο περιεχόμενο από το συνηθισμένο.

Πάντως μια τέτοια κίνηση σίγουρα αποτελεί μια καλή ευκαιρία για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν τον τίτλο προτού τον αγοράσουν.

Η εν λόγω έκδοση γνωστή και ως PES 2019 Lite έχει πλέον κυκλοφορήσει σε PS4, Xbox One και PC.

Φυσικά πάντα μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό μας Review για το Pro Evolution Soccer 2019 παρακάτω:.

Η δημοφιλής PES σειρά επιστρέφει, δείχνοντας τα δόντια της στον αντίπαλο

Μια δυναμική επιστροφή της PES σειράς που θα κόντραρε άνετα το FIFA, αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη έλλειψη δικαιωμάτων

8στα 10

Φτάσαμε αισίως στους καλύτερους τρεις τελευταίους μήνες του χρόνου. Έξω μπορεί να έχει αφόρητη ζέστη και να μην μπορεί κανείς να βγει εύκολα για μπάλα μέχρι τις βραδινές ώρες, όμως μέσα το παιχνίδι συνεχίζεται, δίνοντας μου την ευκαιρία να παίξω με τις νέες ενδεκάδες που βλέπω να παίζουν στα τρέχοντα πρωταθλήματα. Η Konami βάζει για ακόμη μια χρονιά τα δυνατά της, έτσι ώστε το Pro Evolution Soccer 2019 να προσφέρει την καλύτερη δυνατή Pro εμπειρία.

PRO EVOLUTION SOCCER 2019 20180902224332 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Θα ήθελα να μιλήσω για την πρώτη εντύπωση που μου άφησε ο τίτλος ανοίγοντας το παιχνίδι. Μπαίνοντας βλέπουμε ένα κατάμεστο γήπεδο να σφύζει από ζωή, ένα πολύ προσεγμένο σκηνικό και απίστευτος οπτικός τομέας στα πρόσωπα παιχτών.

Παίζοντας το πρώτο match νιώθει κανείς πολύ καταπληκτικά με το παιχνίδι. Δεν είναι όπως με το PES 14 για παράδειγμα, που νιώθεις περίεργα τον παίχτη, πιο βαρύ. Μου φάνηκε οξύμωρο που ένιωθα τόσο οικεία στην αρχή, λες και δεν είχε αλλάξει κάτι. Όμως, παίζοντας το παιχνίδι περισσότερο είναι προφανές πως η οικειότητα έχει να κάνει με το ότι το Pro έχει κρατήσει όλα τα στοιχεία που το έκαναν δημοφιλές. Η ευκολία στην κίνηση και την πάσα θυμίζουν πολύ τα πρωταρχικά PES (εποχές Winning Eleven 7). Ακούγοντας κανείς τα προαναφερθέντα θα υπέθετε πως το παιχνίδι έχει γίνει πολύ πιο εύκολο και arcade. Εδώ έρχεται να διαφωνήσει η ομάδα ανάπτυξης.

Στο γήπεδο ένιωθα πως οι αντίπαλοι και οι συμπαίκτες ήταν τόσο έξυπνοι!

Στο γήπεδο ένιωθα πως οι αντίπαλοι και οι συμπαίκτες ήταν τόσο έξυπνοι! Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα της Konami. Παίζοντας θα δείτε πως πλέον όλοι κινούνται πολύ σωστά, χωρίς να φτάνει επίπεδα δύσκολου ή ακατόρθωτου. Δηλαδή, οι αντίπαλες άμυνες και επιθέσεις κινούνται αρκετά όμορφα χωρίς να είναι αλάνθαστες. Οι συμπαίκτες παράλληλα κινούνται όμορφα μέσα στο γήπεδο, δημιουργώντας ένα αξέχαστο παιχνίδι με μοναδικές στιγμές. Ειλικρινά δεν περίμενα να το διασκεδάσω τόσο, καθώς το παιχνίδι έχει την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού που όλοι γνωρίζουμε, κάνοντας το gameplay σημείο αναφοράς για όλα τα μελλοντικά ποδοσφαιράκια.

PRO EVOLUTION SOCCER 2019 20180902230714 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο οπτικός τομέας είναι αρκετά καλός σε replays φάσεων και εισαγωγή παιχνιδιών, όμως και πλέον δείχνει και αρκετά όμορφο κατα την διάρκεια του παιχνιδιού. Δηλαδή, οι παίχτες από μακρινή απόσταση μοιάζουν έτσι όπως εμφανίζονται στα replays και στους πανηγυρισμούς. Πάντως το PES πάντα είχε μια καλή εμφάνιση, όμως ποτέ δεν ήταν το σημείο αναφοράς σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Μεγάλη έλλειψη τα αληθινά ονόματα ομάδων

Αυτό που μου έλειψε πάρα πολύ για ακόμη μια χρονιά και σε μεγαλύτερο βαθμό αυτή την φορά είναι τα αληθινά ονόματα ομάδων. Δυστυχώς και όπως όλοι γνωρίζουμε το FIFA κρατάει καλά τα δικαιώματα όλων των ομάδων και ίσως να είναι το επίσημο παιχνίδι, όμως παλιότερα τουλάχιστον, η εταιρία φρόντιζε να αποκτήσει τα δικαιώματα για μεγάλες ομάδες. Καλό βέβαια είναι πως τουλάχιστον φέτος θα έχουμε Ολυμπιακό, Παναθηναικό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για να κάνουμε τις ελληνικές κόντρες μας. Βέβαια, η Ρεάλ δεν υπάρχει ως επίσημη ομάδα, το μόνο που θα βρείτε είναι η MD White (αυτό συμβαίνει για πολλές ακόμη ομάδες). Τουλάχιστον υπάρχουν ακόμη Barca και Atletico. Πλέον ειδικά, με την απουσία Champions League και Europa League, το παιχνίδι έχει μείνει ξεκρέμαστο απο επίσημα πράγματα εκτός ορισμένων εξαιρέσεων που προστέθηκαν τον τελευταίο μήνα και της Barcelona.

Στον ήχο όλα λειτουργούν ομαλά, με όλα τα συνθήματα να δημιουργούν υπέροχη ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο. Οι Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Γιώργος Θαναηλάκης συνεχίζουν να συνοδεύουν τα παιχνίδια μας, με τον σχολιασμό να έχει διορθωθεί σε πολλά σημεία που γινόντουσαν λάθος επιλογές από ‘ατάκες’. Πάντως, είναι κρίμα να βλέπει κανείς τον σχολιασμό στο NBA 2K να εξελίσσεται συνεχώς και στο PES να παραμένει στα ίδια. Δεν θα ακούσεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τις ομάδες, είτε μικρή κουβεντούλα μεταξύ των σχολιαστών για τα τεκταινόμενα του ποδοσφαιρικού κόσμου αυτή την εποχή. Θα ήταν καλό κάποια στιγμή να γίνει αυτό το παραπάνω βήμα.

Στα modes του παιχνιδιού, εκτός από τα κλασικά που περιέχει το παιχνίδι κάθε χρονιά,ιδιαίτερο είναι το MyClub, φέτος μας δίνεται η ευκαιρία να προσθέσουμε πολλούς παλαίμαχους στο ιντερνετικό roster μας. Με πρωταγωνιστή φυσικά φέτος τον David Beckham που είναι σχεδόν σε όλα τα εξώφυλλα των special edition. Το MyClub συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον και φέτος με τις παραπάνω προσθήκες να το κάνουν ακόμη πιο όμορφο, ανταγωνίζοντας στα ίσια το my team του FIFA.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Όσο έχει να κάνει με το Online κομμάτι του παιχνιδιού, σπουδαία σημασία έχει δοθεί στα Live Updates στα roster των ομάδων, που λειτουργεί αρκετά καλά μέχρι στιγμής. Κατά την διάρκεια online παιχνιδιού είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε το κλασικό lag, όμως μπορείτε να βρείτε και server με μικρότερο ping για να μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι.

PRO EVOLUTION SOCCER 2019 20180902231309 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πάντως αυτό που συμβαίνει φέτος είναι αξιοθαύμαστο. Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό που θα μπορούσα να πω πως το PES μπορεί να πάρει τον θρόνο του βασιλιά, όμως μόλις αντίκρισα το διαθέσιμο roster επίσημων ομάδων απλά με έβαλε σε σκέψεις. Είναι κοντά; Ξεχωρίζει κάποιος από τους δύο; Σίγουρα δεν έχει σημασία.

Το Pro Evolution Soccer 2019 κάνει μεγάλα βήματα προς τα εμπρός όσον αφορά τους gameplay μηχανισμούς, όμως υστερεί σημαντικά σε επίσημα δικαιώματα ομάδων και παιχτών. Αν δεν σας ενοχλούν αυτές οι ελλείψεις και θέλετε να διασκεδάσετε παίζοντας ποδοσφαιράκι, το PES 19 είναι για σίγουρα για εσάς.

Ευχαριστούμε πολύ την Zegetron για την παροχή του τίτλου για το Pro Evoltion Soccer 2019 LEGEND EDITION Review στο PS4!

Πηγή https://videogamer.gr/news/i-dorean-ekdosi-tou-pes-2019-egine-diathesimi/

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα