30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Apple προειδοποιεί τους ληστές των iPhones ότι παρακολουθούνται

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μετά τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Αμερική για τον Θάνατο του George Floyd στις 25 Μαΐου και σύμφωνα το άρθρο του Forbes, η Apple λαμβάνει μέτρα για να προστατέψει τους υπαλλήλους της στα καταστήματα της και να αποφύγει τα χειρότερα.

O CEO της Apple Tim Cook ανέφερε σε σχετική δήλωση ότι τέτοια φαινόμενα ρατσισμού και βίας πρέπει να εξαλειφθούν και να μείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά, ενώ αποφάσισε να κλείσει τα περισσότερα Apple Stores καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα μετά τις επιθέσεις και το πλιάτσικο που δέχτηκαν καταστήματα στην Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Φιλαδέλφεια με τους ληστές να κλέβουν iPhones και άλλες συσκευές και αξεσουάρ.

Βέβαια υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού το συγκεκριμένο κινητό διαθέτει ισχυρή προστασία και αυτομάτως σε περίπτωση κλοπής κινητού έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να το παρακολουθήσει με το “Find My” αλλα και το κλειδώσει και να το αχρηστεύσει στην ουία με τη συγκεκριμένη λειτουργία που διαθέτει “Lost Mode”.

Έτσι λοιπόν οι επίδοξοι ληστές προφανώς να είναι κάπως μπλεγμένοι άσχημα αφού στις συσκευές που εκλάπησαν ήδη τους εμφανίζεται το μήνυμα “This device has been disabled and is being tracked,” it says. “Local authorities will be alerted.”

Η συσκευή έχει κλειδωθεί και παρακολουθείται, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι τοπικές αρχές.

Είναι απίθανο βέβαια οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές να επιστραφεί, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο, το πιο πιθανό είναι να βρεθεί πεταμένη σε κανένα κάδο αφού και μόνο στο μήνυμα που έλαβαν οι κλέφτες ότι η συσκευή έχει κλειδωθεί και παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο.

Γενικά οι λεηλασίες και οι κλοπές high-end κινητών τηλεφώνων και εδικά iPhones που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, είναι ένα συχνό φαινόμενο και η Apple δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια με τις εφαρμογές αλλά και το υλικό που έχει αναπτύξει.

Οπότε εάν είστε κάτοχοι ενός iPhone να έχετε υπόψη σας τη λειτουργία “Lost Mode” που μπορείτε να το θέσετε σε περίπτωση κλοπής στην οποία το κινητό κλειδώνει αμέσως και μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θέση του.

Προσοχή όμως, μπορείτε να διαβάσετε το χρήσιμο μας άρθρο για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που έχετε χάσει ή σας έχουν κλέψει το κινητό.

Δείτε παρακάτω

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα