30 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

99 smartphones σε ένα καροτσάκι μπόρεσαν να ξεγελάσουν τα Google Maps

1 min read
Google Maps Hack Simon Weckert 1200x6751 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ναι καλά ακούσατε, Ένας καλλιτέχνης κατάφερε να ξεγελάσει τους χάρτες της Google δημιουργώντας εικονικό μποτιλιάρισμα σε έναν άδειο δρόμο – και το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα καροτσάκι και 99 smartphones.


Εντάξει τώρα θα μου πείτε τι μπορεί να σκεφτόταν ο άνθρωπος για να κάνει κάτι τέτοιο, κανείς δεν το γνωρίζει, ωστόσο κατάφερε να ξεγελάσει μία τόσο δημοφιλή υπηρεσία που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον πλανήτη.

Ο Simon Weckert λοιπόν αποφάσισε να βγάλει βόλτα 99 smartphones στους άδειους δρόμους του Βερολίνου.

Από κάθε δρόμο που διέσχιζε ξαφνικά στους Χάρτες Google εμφανιζόταν ως κόκκινη γραμμή με έντονη κυκλοφορία  αναπροσανατολίζοντας έτσι τους οδηγούς κάνοντας τους να αποφεύγουν τους δρόμους από τους οποίους περνούσε.

Δείτε το παρακάτω βίντεο.

Αυτό το κατάφερε με έναν πάρα πολύ απλό τρόπο.

Οι Χάρτες Google χρησιμοποιούν δεδομένα που δημιουργούνται από τους χρήστες και αναλύει στοιχεία όπως η ταχύτητα, η τοποθεσία για να δημιουργήσει ένα χάρτη ζωντανής κυκλοφορίας σε μια περιοχή ή ενός δρόμου ή πιο απλά η live κίνηση στα Google Maps εξαρτάται από το σήμα του GPS και την ενεργοποίηση της τοποθεσίας του κινητού καθώς η υπηρεσία κάνει διαρκώς ping στα κινητά με ενεργό σήμα GPS, έτσι λοιπόν το κόλπο ήταν πολύ απλό, ενεργοποιώντας ο Weckert την υπηρεσία τοποθεσίας και στα 99 smartphones  κατάφερε να ξεγελάσει την εφαρμογή,

5e385d235bc79c62701d5793?width=700&format=jpeg&auto=webp | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κάποιοι δεν το πίστευαν βέβαια και σίγουρα νόμιζαν ότι ήταν κάποια φάρσα .

Η Google δεν σχολίασε επίσημα το πείραμα του Weckert. Ωστόσο, ένας Ανώτερος Μηχανικός Λογισμικού των Google Maps σε σχετικό του tweet ανέφερε ότι όντως κάτι τέτοιο είναι δυνατό να γίνει.

Παρόλο όμως που φαίνεται αστείο το γεγονός, έχει και την σοβαρή πτυχή του.

Για παράδειγμα, με αυτό το εικονικό μποτιλιάρισμα που δημιούργησε ο Weckert θα μπορούσαν αν αποπροσανατολιστούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως τα ασθενοφόρα, ή πυροσβεστικά οχήματα, αστυνομία κ.λ.π. και να εκτρέπονταν σε μεγαλύτερες διαδρομές χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Όπως και να ‘χει η Google πρέπει να διεξαγάγει πλήρη έρευνα για το θέμα.

businessinsider

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα