19 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Γιατί η Google δεν μπορεί να πείσει τους χρήστες του iPhone να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές της

1 min read
google apps | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στην προσπάθειά της να προσελκύσει τους χρήστες του iPhone να χρησιμοοιήσουν της εφαρμογές της, παρά τα λεφτά που ξοδεύει γι αυτό, αφού σκεφτείτε η Google πληρώνει στην Apple ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια) για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα iPhone. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος πληκτρολογεί μια αναζήτηση στο iPhone του, η Google κάνει την αναζήτηση στα παρασκήνια.

Πριν από πέντε χρόνια, μόνο το 25% των αναζητήσεων στο iPhone πραγματοποιούνταν μέσω των εφαρμογών Google. Σήμερα, ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς υψηλότερος, στο 30%. Η Google θα ήθελε αυτός ο αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος, κοντά στο 50%.

Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι η βαθιά ενσωμάτωση των εφαρμογών της Apple στο iOS, που καθιστά τις εφαρμογές της Google λιγότερο ελκυστικές για τους χρήστες. Το Safari, ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, αποτρέπει πολλούς από το να χρησιμοποιήσουν το Chrome ή άλλες υπηρεσίες της Google.

Επίσης ένα σημαντικό ζήτημα είναι οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα. Οι χρήστες του iPhone τείνουν να εμπιστεύονται περισσότερο τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων της Apple σε σύγκριση με της Google. Η Google έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για συλλογή και εκμετάλλευση δεδομένων χρηστών, κάτι που την κάνει λιγότερο δημοφιλή σε αυτούς που ανησυχούν για την ασφάλεια των προσωπικών τους πληροφοριών.

Επιπλέον, το οικοσύστημα των εφαρμογών της Apple είναι εξαιρετικά ισχυρό. Οι εφαρμογές όπως iMessage, Safari, και Apple Maps είναι βαθιά ενσωματωμένες και προσφέρουν μια αρμονική εμπειρία χρήσης που δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί η Google. Οι χρήστες του iPhone απολαμβάνουν την ομαλή συνεργασία μεταξύ των εφαρμογών και των συσκευών τους, κάτι που οι εφαρμογές της Google δεν μπορούν να προσφέρουν στον ίδιο βαθμό.

Τέλος, η Google θα πρέπει να σκεφτεί νέους τρόπους να ενσωματωθεί πιο ομαλά στο οικοσύστημα της Apple. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη συνεργασία με την Apple για την ανάπτυξη λύσεων που θα βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης των εφαρμογών της Google σε συσκευές iPhone. Μόνο με τέτοιες στρατηγικές κινήσεις μπορεί να ελπίζει να προσελκύσει περισσότερους χρήστες iPhone στις υπηρεσίες της.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε ακομα