29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πώς να φωτογραφίσετε την έκλειψη ηλίου με το Android τηλέφωνο σας

1 min read
solar eclipse | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Ηλιακή έκλειψη! η οποία θα είναι ορατή μόνο στην βόρειο Αμερική (Μεξικό, ΗΠΑ, Καναδάς).

Αν και μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που θα δείτε ηλιακή έκλειψη, σίγουρα θα είναι κάτι που θα αξίζει μια σύλληψη. Αλλά θα θέλατε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για να τραβήξετε την καλύτερη δυνατή λήψη, και εδώ ξεκινά αυτός ο οδηγός για το πώς να φωτογραφίσετε την έκλειψη ηλίου με τηλέφωνα Android.

Πρώτα η ασφάλεια!

Ό,τι κι αν γίνει, δεν πρέπει να κοιτάτε απευθείας τον ήλιο. Ακόμη και για μια στιγμή, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα μάτια ή ακόμα και τύφλωση. Αυτό ισχύει είτε υπάρχει έκλειψη είτε όχι. Το έντονο φως του ήλιου είναι πάντα επικίνδυνο.

jason howell PmZOm4ML0uw unsplash | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης, όταν το φεγγάρι μπλοκάρει μέρος του ήλιου, το φως του ήλιου παραμένει εξίσου δυνατό. Η μόνη ασφαλής στιγμή για να κοιτάξετε απευθείας τον ήλιο με γυμνά μάτια είναι κατά τη σύντομη περίοδο ολικής έκλειψης ηλίου. Αλλά ακόμη και τότε, τα πιστοποιημένα ηλιακά γυαλιά θέασης είναι απαραίτητα.

Να δίνετε πάντα προτεραιότητα στην ασφάλειά σας. Για ολόκληρη την έκλειψη, από την αρχή μέχρι το τέλος, φοράτε πιστοποιημένα ηλιακά γυαλιά προβολής όποτε κοιτάτε τον ήλιο.

Πώς να καταγράψετε την έκλειψη Ηλίου με το τηλέφωνό σας Android

Υπάρχει ένα κρίσιμο βήμα πριν βουτήξετε στη φωτογράφηση μιας έκλειψης ηλίου. Αυτό θα ήταν να είσαι διανοητικά προετοιμασμένος για τις δυναμικές συνθήκες φωτισμού. Οι εκλείψεις περιλαμβάνουν συνεχείς αλλαγές φωτός, που απαιτούν από εσάς να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις της κάμερας εν κινήσει. Αλλά αν λάβετε υπόψη τα παρακάτω πράγματα, μπορεί να είναι εύκολο να καταγράψετε το ουράνιο γεγονός αύριο:

Πάρτε μερικά εύχρηστα εργαλεία φωτογραφίας

Ενώ το τηλέφωνό σας Android είναι ο βασικός παίκτης, μερικά πρόσθετα εργαλεία μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία φωτογραφίας με έκλειψη. Δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη:

Ηλιακή μεμβράνη

Αυτό το ειδικό φίλτρο λειτουργεί σαν γυαλιά ηλίου για τον φακό της φωτογραφικής μηχανής σας. Θα επιτρέψει μόνο ασφαλείς ποσότητες ηλιακού φωτός να περάσουν κατά τις φωτεινότερες φάσεις της έκλειψης. Σκεφτείτε το ως ένα στρώμα προστασίας για τον αισθητήρα της κάμεράς σας. Αναζητήστε ένα ηλιακό φιλμ σχεδιασμένο ειδικά για φακούς κάμερας. Μπορείτε επίσης να επαναχρησιμοποιήσετε τα πιστοποιημένα γυαλιά έκλειψης ηλίου με ένα τσίμπημα!

scott szarapka y07ClgzcVmc unsplash scaled 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τρίποδο

Αυτή η εύχρηστη βάση παρέχει την απαραίτητη σταθερότητα. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη λήψη καθαρών εικόνων κατά τα πιο σκοτεινά στάδια της έκλειψης, όταν απαιτούνται μικρότερες ταχύτητες κλείστρου.

Επίσης, ένα τρίποδο ελευθερώνει τα χέρια σας για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της κάμερας και να κρατήσετε το ηλιακό φιλμ. Σκεφτείτε ένα συμπαγές τρίποδο τηλεφώνου για φορητότητα. Εάν η φορητότητα δεν σας απασχολεί, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ισχυρές επιλογές για μια καλύτερη ρύθμιση φωτογραφίας για φορητές συσκευές.

lukas vanatko 4LFdfif3FvE unsplash | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τον τηλεφακό για να φωτογραφίσετε την έκλειψη Ηλίου

Η κύρια κάμερα του τηλεφώνου σας πιθανότατα δεν θα είναι αρκετή για να καταγράψει τις εκπληκτικές λεπτομέρειες της έκλειψης. Εκεί μπαίνει ο τηλεφακός σας αν έχετε. Αναζητήστε την επιλογή με τον μεγαλύτερο αριθμό στο εικονοσκόπιό σας (συνήθως επιτυγχάνεται με ένα απλό άγγιγμα).

Samsung Galaxy S23 camera | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εδώ είναι το κλειδί: αντισταθείτε στην επιθυμία να μεγιστοποιήσετε το ζουμ! Ενώ ορισμένα τηλέφωνα διαθέτουν εντυπωσιακές δυνατότητες ζουμ (όπως το 100x του Galaxy S24 Ultra! ), το ακραίο ζουμ συχνά θυσιάζει την ποιότητα της εικόνας. Επιδιώξτε μια ισορροπία μεταξύ της λήψης από κοντά και της διατήρησης της διαύγειας.

pro camera features | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Για τα περισσότερα τηλέφωνα Android, ένα ζουμ 20-30x θα είναι περισσότερο από αρκετό για να αποτυπώσετε την έκλειψη με εκπληκτική λεπτομέρεια. Το Pixel 8 Pro , ειδικότερα, διαπρέπει σε αυτό χάρη στις ισχυρές του δυνατότητες μετα-επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη. Σας επιτρέπει να μεγεθύνετε περισσότερο χωρίς να θυσιάζετε την ποιότητα. Θυμηθείτε, μια ευκρινής, λεπτομερής εικόνα είναι πάντα καλύτερη από μια θολή, μεγέθυνση χάος.

Χρησιμοποιήστε τη χειροκίνητη λειτουργία για να λάβετε τις καλύτερες φωτογραφίες έκλειψης ηλίου

Η ηλιακή έκλειψη είναι ένα μοναδικό γεγονός και οι αυτόματες ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας μπορεί να μην το αποτυπώνουν πάντα τέλεια. Για περισσότερο έλεγχο στις λήψεις σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μεταβείτε στη χειροκίνητη λειτουργία.

Εάν διαθέτετε συσκευή Pixel, ανοίξτε την εφαρμογή κάμερας και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο προσαρμογών στην κάτω δεξιά γωνία. Για τα smartphone Samsung Galaxy, ανοίξτε την εφαρμογή κάμερας, μεταβείτε στη λειτουργία “Περισσότερα” και επιλέξτε “Pro”.

xiaomi 13 vs 14 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αλλά το να φτάσετε στη χειροκίνητη λειτουργία είναι ένα πράγμα και η κατανόηση των πτυχών της είναι άλλο. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι το ISO . Είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για τη λήψη της ηλιακής έκλειψης. Αυτό ελέγχει την ευαισθησία του αισθητήρα της κάμερας στο φως. Το υψηλότερο ISO συλλαμβάνει περισσότερο φως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ωστόσο, σημειώστε ότι μπορεί επίσης να εισάγει κόκκους.

Ακολουθεί η ταχύτητα κλείστρου . Αυτό καθορίζει πόσο καιρό ο αισθητήρας της κάμερας εκτίθεται στο φως. Μια πιο αργή ταχύτητα κλείστρου αφήνει περισσότερο φως. Απαιτεί όμως πολύ σταθερό χέρι για να αποφευχθεί το θάμπωμα.

Η ομορφιά της χειροκίνητης λειτουργίας είναι η προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο. Καθώς προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις, το τηλέφωνό σας σάς δείχνει ακριβώς πώς θα φαίνεται η τελική εικόνα. Πειραματιστείτε λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας (εκτός της έκλειψης) για να νιώσετε άνετα με αυτές τις ρυθμίσεις. Μόλις έχετε το ηλιακό φιλμ σας, εξασκηθείτε να το στοχεύετε στον ήλιο ενώ ρυθμίζετε τη φωτογραφική μηχανή σας για υψηλή ταχύτητα κλείστρου και χαμηλό ISO.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα